Η «φωτιά Φράνκλιν» (Franklin fire) ξέσπασε χθες το βράδυ και ταχέως εξαπλώθηκε σε αυτήν την πόλη της Καλιφόρνια, στις δυτικές ΗΠΑ, έχοντας ήδη κάψει περισσότερα από 7.300 στρέμματα, σύμφωνα με την υπηρεσία Cal Fire.
Βοηθοί σερίφη πήγαν από πόρτα σε πόρτα προτού ξημερώσει σήμερα δίνοντας εντολές στους κατοίκους να απομακρυνθούν, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα, απειλώντας σπίτια στην παράκτια αυτή κοινότητα.
Το πανεπιστήμιο Pepperdine σε κοντινή απόσταση ανακοίνωσε στο Χ ότι ανέστειλε τα μαθήματά του και τις εξετάσεις του για σήμερα. Φοιτητές αναγκάστηκαν να παραμείνουν εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς εξαιτίας της φωτιάς σημειώθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης και ορισμένοι σπουδαστές κατέφυγαν στην τραπεζαρία και στη βιβλιοθήκη.
Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα τοπικά μέσα ενημέρωσης διακρίνονται καπνός και φωτιά να αναδύονται μπροστά από μία βιβλιοθήκη, όπου έχουν βρει καταφύγιο φοιτητές, οι οποίοι φορούν μάσκες.
«Αυτήν τη στιγμή, φαίνεται πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος από τη φωτιά έχει περάσει. Ό,τι καίει γύρω μας είναι σαν μικρότερες εστίες σε χαμηλή βλάστηση», είπε ο φοιτητής του πανεπιστημίου Νικ Γκέρντινγκ στο CNN, από τη βιβλιοθήκη, όπου κατέφυγε μαζί με άλλους 400 σπουδαστές.
Εντολές εκκένωσης εκδόθηκαν σε περιοχές κατά μήκος της γραφικής παραθαλάσσιας πόλης με πληθυσμό 10.000 κατοίκους, αφότου η φωτιά, η οποία ξεκίνησε τη νύχτα, επεκτάθηκε σε 7.370 στρέμματα και εξαπλώθηκε νότια πάνω από την εθνική οδό στις ακτές του Ειρηνικού.
Μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Λος Άντζελες δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ βοηθοί του σερίφη της κομητείας πήγαν από πόρτα σε πόρτα, προτρέποντας τους πολίτες να φύγουν από τα σπίτια τους. Το Μαλιμπού άνοιξε κέντρα φιλοξενίας και οι αρχές διέκοψαν την ηλεκτροδότηση σε ολόκληρη την πόλη, όπως ανέφερε σε μια διαδικτυακή ανάρτηση νωρίς σήμερα το πρωί.
Από την πλευρά της, η Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ εξέδωσε κόκκινο συναγερμό για την περιοχή, με τις ριπές ανέμων να φθάσουν ενδεχομένως τα 129 χλμ/ώρα, περιγράφοντας την κατάσταση ως «ιδιαιτέρως επικίνδυνη».
Πολλές διασημότητες του Χόλιγουντ ζουν σε αυτήν την ακτή, μία από τις δημοφιλέστερες περιοχές της Καλιφόρνια.
🔥#BREAKING: Franklin Fire Grows to 1,822 Acres
— Citizen Los Angeles (@CitizenAppLA) December 10, 2024
The National Weather Service has issued a Red Flag Warning for areas of Los Angeles and Ventura Counties with winds expected to produce gusts up to 80 mph. #ProtectTheWorld with #CitizenApp. pic.twitter.com/3LN16Po24Z
Pepperdine University students watch the #FranklinFire burn #Malibu from inside the campus' buildings https://t.co/p8n9vJHVCA pic.twitter.com/nzFTiEFYdT
— FOX 11 Los Angeles (@FOXLA) December 10, 2024
photo: freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αγροτικά μπλόκα: Ανοικτοί όλοι οι δρόμοι στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
- Νότια Κορέα: Ο πρώην πρόεδρος Γιουν καταδικάσθηκε σε φυλάκιση πέντε ετών
- Μπλόκο Νίκαιας: Οι αγρότες πάνε στον εισαγγελέα ζητώντας να βρεθεί ποιοι βανδάλισαν τα τρακτέρ
- Ουάσινγκτον και Τόκιο θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους στον αμυντικό τομέα
- Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας σήμερα -Τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι έως 7 μποφόρ
- Γροιλανδία: Η Ρωσία κατηγορεί το NATO ότι στρατιωτικοποιεί την Αρκτική
- Κοινή δράση των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για την πρόληψη της βίας των εφήβων στα σχολεία
- Οδηγίες της ΑΑΔΕ: Ποιοί μπορούν να εξασφαλίσουν μείωση στον ΕΝΦΙΑ
- Ο Λούλα δεν θα παραστεί στην υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας EE-Mercosur το Σάββατο στην Παραγουάη
- Μεθοριακή ασφάλεια! Κοινή δήλωση των ΥΠΕΞ Μεξικού και ΗΠΑ









