Βγήκε η δικαστική απόφαση για Τραμπ – Η οργισμένη αντίδρασή του (video)

Οι κατηγορίες της συγγραφέως E. Jean Carroll κατά του Τραμπ χρονολογούνται από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και ισχυρίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ της επιτέθηκε σεξουαλικά σε ένα καμαρίνι στο πολυκατάστημα Bergdorf Goodman στη Νέα Υόρκη. Της κατηγορίες αυτές τις διατύπωσε για πρώτη φορά το 2019.

Η δικαστική απόφαση

Ένα δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι υπεύθυνος για συκοφαντική δυσφήμιση και σεξουαλική κακοποίηση στην πολιτική υπόθεση E. Jean Carroll. Η απόφαση της Τρίτης περιέγραφε ότι, ενώ ο Τραμπ δεν διέπραξε βιασμό, ήταν υπεύθυνος για τον ισχυρισμό της Κάρολ ότι ο πρώην γενικός διοικητής την κακοποίησε σεξουαλικά.

Η εννεαμελής επιτροπή επιδίκασε στο στρατόπεδο της Carroll 2 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση. Ωστόσο, καθώς βρήκε επίσης την πλευρά Τραμπ υπεύθυνη για συκοφαντική δυσφήμιση της συγγραφέως, της επιδικάστηκαν επιπλέον 3 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

Η μήνυση της Κάρολ δεν καθόριζε το ποσό σε δολάρια που ζητείται για αποζημίωση, αφήνοντας στους ενόρκους να αποφασίσουν για το συνολικό ποσό. Η απόφαση, η οποία εκδόθηκε μετά από συζήτηση των ενόρκων για περίπου τρεις ώρες, διευθετεί μόνο μία από τις δύο αγωγές που υπέβαλε η Κάρολ κατά του Τραμπ.

Αντίδραση Τραμπ: “Mια ακόμη έκδοση του «μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών όλων των εποχών»”

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της ετυμηγορίας, ο Τραμπ κατηγόρησε την απόφαση ως «ντροπή» και ισχυρίστηκε ότι ήταν μια ακόμη έκδοση του «μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών όλων των εποχών».«Δεν έχω ιδέα ποια είναι αυτή η γυναίκα», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth Social. «Αυτή η ετυμηγορία είναι ντροπή».

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά για αυτό που αντιλήφθηκε ως «αντισυνταγματική φίμωση».

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι γνώριζε τον Κάρολ. Η απόφαση έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση πλάνων από μια κατάθεση που έδωσε ο Τραμπ σε σχέση με την πολιτική υπόθεση την περασμένη εβδομάδα. Στα πλάνα αυτά φαίνεται ο Τραμπ όχι μόνο να μην αναγνωρίζει φωτογραφία της Κάρολ από τη δεκαετία του 1980, αλλά να την μπερδεύει με την πρώην σύζυγό του Μάρλα Μέιπλς.

Ειδικότερα σε βίντεο που ανήρτησε ο πρώην πρόεδρος Τραμπ ανέφερε “Δεν έχω καμία απολύτως ιδέα ποια είναι αυτή η γυναίκα. Η δικαστική απόφαση είναι μια ντροπή, μια συνέχιση του μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών όλων των εποχών. Απόλυτη ντροπή!

Δείτε το video ΕΔΩ

Σε δεύτερο βίντεο που ανήρτησε ο πρώην πρόεδρος συνέχισε λέγοντας εξοργισμένος: ” Ήταν μια πολύ άδικη δίκη, είναι το μόνο που πρέπει να πείτε, ήταν μια πολύ άδικη δίκη

Δείτε το δεύτερο video ΕΔΩ

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί