Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα υποδεχθεί το Σάββατο στο Βερολίνο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ, με την Μέση Ανατολή και την Ουκρανία στο επίκεντρο των συνομιλιών, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές.
Μετά την συνάντηση, οι τέσσερις ηγέτες θα μεταβούν στην αμερικανική βάση του Ραμστάιν στην Ρηνανία – Παλατινάτο, όπου θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύνοδος των χωρών της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία, με αντικείμενο την στρατιωτική υποστήριξη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, παρουσία και του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ενόψει της συνόδου, ο ουκρανός πρόεδρος κάλεσε τους συμμάχους του να παραδώσουν «επειγόντως» νέα όπλα. Σε βιντεοσκοπημενο μήνυμά του, ο κ. Ζελένσκι ζήτησε προμήθειες για το μέτωπο, εξοπλισμό για τους στρατιώτες και όπλα μεγάλου βεληνεκούς, ενώ επανέλαβε ότι στόχος του είναι να ενισχυθεί η ουκρανική παραγωγή όπλων ώστε η χώρα να καταστεί ο κορυφαίος κατασκευαστής όπλων στον κόσμο.
«Καλούμε τους εταίρους μας να καθορίσουν πώς οραματίζονται το τέλος αυτού του πολέμου, τη θέση της Ουκρανίας στην παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφαλείας και τα βήματα που πρέπει να γίνουν από κοινού», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της συνάντησης στο Ραμστάιν θα παρουσιάσει το «σχέδιο νίκης» του, το οποίο έχει ήδη κοινοποιήσει στον αμερικανό πρόεδρο.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Φ. Καραβίτη / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκαριστικό βίντεο δείχνει τουρίστες να ρισκάρουν τη ζωή τους για μια selfie στα Κανάρια Νησιά
- Τσουκαλάς για funds: Να εφαρμόσουν την απόφαση του Αρείου Πάγου – Η κυβέρνηση να μην κάνει τον Πόντιο Πιλάτο
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6.50 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις στους πολίτες
- Χρηματοδότηση έως 40.000 ευρώ για startups/ΜμΕ που καινοτομούν στον τομέα των φυτικών πρωτεϊνών
- Δήλωση Μελόνι μετά τα χθεσινά επεισόδια: «Εχθροί της Ιταλίας, διαδηλώνουν κατά των Ολυμπιακών Αγώνων»
- Άκης Σκέρτσος: Επιβεβλημένη η επίτευξη συναίνεσης στη Συνταγματική Αναθεώρηση
- Επεισοδιακή καταδίωξη χθες βράδυ στον Άγιο Δημήτριο – Συνελήφθη 17χρονος
- Σεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ στην Κούβα
- Τα πράγματα που πρέπει πάντα να ελέγχετε στο σπίτι σας όταν επανέρχεται το ρεύμα μετά από διακοπή
- Η «δεύτερη ευκαιρία» του Τραμπ στον Μητσοτάκη για τον «νέο ΟΗΕ» που στήνει









