Βελγικός τύπος για το σκάνδαλο των ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ: «Πόσο ακόμη θα αντέξει ο Μητσοτάκης;»

Και η βελγική εφημερίδα L' Echo μπήκε στον χορό των παγκόσμιων δημοσιευμάτων που κατακεραυνών προσωπικά τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Αφορμή φυσικά στάθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών, τις οποίες τα ελληνικά ΜΜΕ και το Μαξίμου συνεχίζουν να υποβαθμίζουν.

Ωστόσο στο εξωτερικό το θέμα έχει κινήσει το ενδιαφέρον, με πολλά ΜΜΕ να μιλούν ακόμα και για “ελληνικό watergate”.

Τι γράφει συγκεκριμένα η εφημερίδα των Βρυξελλών:

«Πόσο ακόμα μπορεί να αντέξει η ελληνική κυβέρνηση; Το σκάνδαλο υπονομεύει τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη επειδή, από το 2019 και την άνοδό του στην εξουσία, οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν απευθείας σε αυτόν, μια πολιτική επιλογή που ήδη αμφισβητήθηκε έντονα εκείνη την εποχή.

Σε μια χώρα όπου η μνήμη της χούντας των συνταγματαρχών (1967-1974) είναι ακόμα πολύ παρούσα, αρχίζει να σημαίνει πολλά.

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, επιτελάρχης (και ανιψιός) του πρωθυπουργού, παραιτήθηκε από τη θέση του, λίγα λεπτά πριν από την παραίτηση του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Παναγιώτη Κοντολέων. Δύο παραιτήσεις που δεν φαίνεται να έχουν σβήσει τη φωτιά.

Και τα ερωτήματα παραμένουν. Αν το δεξί χέρι του πρωθυπουργού ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για αυτή την υπόθεση με την παραίτησή του, τι ήξερε πραγματικά ο αρχηγός της κυβέρνησης; Έχουν υποκλαπεί άλλα πολιτικά πρόσωπα; Συνεχίζονται οι υποκλοπές;».

(φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί