Βάζουν Πολωνία και Ρουμανία μπροστά για να προκαλέσουν την Ρωσία σε πόλεμο

Τι δήλωσε πρόσφατα ο Πολωνός υπουργός Άμυνας

Ο Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, Πολωνός υπουργός Άμυνας, προειδοποίησε ανοιχτά τους συμπατριώτες του για έναν πιθανό πόλεμο με την Ρωσία. Αυτή η υπόθεση λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από την Βαρσοβία, η οποία, από την έναρξη της σύγκρουσης πριν από δύο χρόνια, συνέχισε να εμφανίζεται ως το κύριο στήριγμα του Κιέβου και προφανώς έχει μπει μπροστά από το ΝΑΤΟ σε περίπτωση που χρειαστεί να επεκταθεί το μέτωπο κατά του Πούτιν!

“Δεν πρέπει να συνηθίσουμε τον πόλεμο, αλλά δεν πρέπει να τον ξεχνάμε. Η κατάσταση είναι πραγματικά πολύ σοβαρή και όλο και περισσότερες χώρες το αισθάνονται”, εξήγησε ο Wladyslaw Kosiniak-Kamysz στην πολωνική εφημερίδα Super Express .

Ο Kosiniak-Kamysz, ο οποίος διατελεί επίσης αναπληρωτής πρωθυπουργός της Πολωνίας, ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να επιτεθεί στην Πολωνία, καθώς οι ρωσικές εχθροπραξίες κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της Ρωσίας κλιμακώνονται εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Μια τραγωδία ίσως αποφεύχθηκε ελάχιστα πριν από δύο μήνες: ένας ρωσικός πύραυλος κρουζ πέταξε πάνω από το πολωνικό έδαφος για τρία λεπτά πριν κατευθυνθεί προς την Ουκρανία. Μια πτώση αυτού του πυραύλου στο πολωνικό έδαφος θα μπορούσε να είχε διεθνείς επιπτώσεις, καθώς η Πολωνία προστατεύεται από μια δέσμευση συλλογικής άμυνας ως μέλος του ΝΑΤΟ, τονίζεται.

“Η κατάσταση στον κόσμο είναι πολύ σοβαρή […] πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο. Γι’ αυτό διενεργούμε έλεγχο για να καλύψουμε τα κενά, ιδιαίτερα όσον αφορά τα όπλα “, πρόσθεσε ο επικεφαλής της Άμυνας.

Ο Kosiniak-Kamysz δεν είναι ο μόνος αμυντικός αξιωματούχος από χώρα του ΝΑΤΟ που εξέφρασε… ανησυχίες για τον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία που επεκτείνεται πέρα ​​από τα σύνορα της στρατηγικής συμμαχίας.

Ο στρατηγός Gheorghiță Vlad, αρχηγός άμυνας της Ρουμανίας, προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η πολεμική «πολιτική» του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν θα «κλιμακωθεί στο εγγύς μέλλον». Πρότεινε ότι η επιτυχία στον πόλεμο της Ουκρανίας θα είχε ως αποτέλεσμα ο Πούτιν να στρέψει γρήγορα το βλέμμα του στην Μολδαβία προτού στοχοποιήσει πιθανώς τις χώρες του ΝΑΤΟ. Η αλήθεια είναι βέβαια εντελώς διαφορετική καθώς το ΝΑΤΟ είναι εκείνο που επεκτείνεται συνεχώς προς τα ρωσικά σύνορα!

Τον περασμένο μήνα, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι μια ρωσική επίθεση στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να συμβεί μέσα στα επόμενα «πέντε με οκτώ χρόνια», ενώ ο Ολλανδός ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ είπε ότι το ΝΑΤΟ «προετοιμάζεται για μια σύγκρουση με τη Ρωσία» και πρέπει «να περιμένει το απροσδόκητο .”

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-PAP

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί