Βάζουν μπροστά τον Σολτς οι διεθνιστές: Σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ανάγκης η Ευρώπη – Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου

Επανέρχεται ο μπαμπούλας των πυρηνικών...

Η Ευρώπη ζει “σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου”, δηλώνει ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern”. Προειδοποιεί δε σε δραματικό τόνο για τον κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία, με το βλέμμα στην κατατρομοκράτηση των πολιτών της Ευρώπης, ώστε να αποδεχθούν όσα έπονται.

Αναφερόμενος στο δυναμικό των ρωσικών πυρηνικών όπλων και στις απειλές του ρώσου ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν, ο καγκελάριος τονίζει ότι “ενόψει του πολέμου, πρέπει να ληφθούν όλα υπ’ όψιν και δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες σε ό,τι αφορά τον Πούτιν”. Καθήκον της γερμανικής κυβέρνησης, λέει, είναι να αποτρέψει την χρήση τέτοιων όπλων.

“Αυτός είναι και ο λόγος που οι αποφάσεις απαιτούν μυαλό σε εγρήγορση. Δεν πρέπει να ενεργούμε βιαστικά, με την ελπίδα ότι τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο άσχημα. Είναι όμως κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου”, αναφέρει ο Όλαφ Σολτς και προσθέτει ότι “διεθνώς, βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε μια επικίνδυνη, ακόμη και δραματική κατάσταση”. Πολλοί, όπως επισημαίνει, φοβούνται ότι ο πόλεμος θα επεκταθεί και στις χώρες της ΕΕ.

Στην ίδια συνέντευξη, ο καγκελάριος υπόσχεται για μία ακόμη φορά ότι η Ουκρανία θα έχει την γερμανική στήριξη μέχρι να αποσυρθούν πλήρως τα ρωσικά στρατεύματα και υπογραμμίζει ότι η ίδια η Ουκρανία θα αποφασίσει για την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί