Βάζουν ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ στην Ελλάδα- Οι ΗΠΑ θα εκμεταλλευθούν Σούδα- Αλεξανδρούπολη στην επικείμενη ανάφλεξη με την Ουκρανία (vid)

«Θα φροντίσουμε να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας ισχύ, μαζί με τους Έλληνες φίλους μας» δηλώνει ο Μάικλ Κάρπεντερ.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει στην Καθημερινή της Κυριακής, ο στενός συνεργάτης του Μπάιντεν, Μάικλ Κάρπεντερ, στο «τραπέζι» των αμερικανικών σχεδιασμών είναι η αξιοποίηση της βάσης της Σούδας, ίσως και του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, σε περίπτωση εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Μάικλ Κάρπεντερ είναι μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Στα σχέδια των Αμερικανών περιλαμβάνεται η Σούδα, ώστε να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά αεροναυτικών δυνάμεων και η Αλεξανδρούπολη για τη μεταφορά δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη. 

Χαρακτηριστικά ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε τα εξής:

«Θα φροντίσουμε να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας ισχύ, μαζί με τους Έλληνες φίλους μας. Ο κόλπος της Σούδας, δεν είναι μυστικό ότι αποτελεί ένα από τα βασικά στρατηγικά μας πλεονεκτήματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε» .  

Σχετικά με την Αλεξανδρούπολη ο κ. Κάρπεντερ σημείωσε, πως «είναι βασικός κόμβος στο ενεργειακό δίκτυο στην Ανατολική και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι τόσο στενά συνδεδεμένες σε τόσους διαφορετικούς τομείς, στην Πολεμική Αεροπορία, στο Ναυτικό, στις χερσαίες δυνάμεις… Μιλάμε για μια πολύ στενή συνεργασία». 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου λοιπόν, οι ΗΠΑ με τα σχέδιά τους για την αξιοποίηση της βάσης της Σούδας και του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης μας βάζουν στο στόχαστρο της Ρωσίας και όλοι μπορούν να φανταστούν τις συνέπειες για τη χώρα μας σε περίπτωση ανάφλεξης στην περιοχή. Οι επικείμενες καταστροφές θα είναι ανυπολόγιστες. 

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί