Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου και είναι το αποκορύφωμα μιας πολυετούς μάχης μεταξύ του δημοτικού συμβουλίου και των εστιατορίων που φοβούνται ότι θα χάσουν τις επιχειρήσεις τους από πελάτες που αποφεύγουν τους υπαίθριους χώρους καθιστικού κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Το μέτρο εισήχθη για πρώτη φορά το 2018, αλλά το δημοτικό συμβούλιο επέτρεψε τη σταδιακή κατάργηση, ώστε να δοθεί χρόνος στον τομέα της φιλοξενίας να προσαρμοστεί.
Οι ηλεκτρικές θερμάστρες με χωρητικότητα μέχρι 150 W/m2 θα εξακολουθήσουν να επιτρέπονται από την 1η Νοεμβρίου έως τις 30 Απριλίου, ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο σε δήλωση στις 17 Δεκεμβρίου.
Οι εξωτερικοί θερμαινόμενοι χώροι καθισμάτων έχουν ήδη απαγορευτεί στη Γαλλία.
Μια προσπάθεια της Μαδρίτης να απαγορεύσει τις θερμάστρες σε εξωτερικούς χώρους ματαιώθηκε πέρυσι, αφού τοπικό δικαστήριο αποφάσισε ότι το δημοτικό συμβούλιο απέτυχε να παράσχει αποδείξεις ότι συνέβαλαν στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Εν τω μεταξύ, στο Ηνωμένο Βασίλειο ο πρωθυπουργός Keir Starmer δεν πρόκειται να εφαρμόσει την προτεινόμενη απαγόρευση του καπνίσματος σε εξωτερικούς χώρους παμπ και εστιατορίων. Το κάπνισμα θα απαγορεύεται έξω από νοσοκομεία και σχολεία, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του καλοκαιριού.
(photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









