Ο Ντόναλντ Τραμπ «ανυπομονεί. Ανυπομονεί να κάνει τα πράγματα να προχωρήσουν», δήλωσε στη διάρκεια διάλεξης στη Βουδαπέστη ενώπιον περίπου 200 φοιτητών του Mathias Corvinus Collegium (MCC), ενός ιδιωτικού ιδρύματος που πρόσκειται στον εθνικιστή πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν.
«Μας ζήτησε να διαπραγματευθούμε με καλή πίστη. Και πιστεύω πως, αν (οι Ιρανοί) διαπραγματευθούν με καλή πίστη, θα είμαστε σε θέση να βρούμε μια συμφωνία, όμως υπάρχει ένα μεγάλο ‘αν’ και σε τελική ανάλυση αυτό εξαρτάται από τους Ιρανούς, από τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύονται», δήλωσε προσθέτοντας: «ελπίζω ότι θα πάρουν τη σωστή απόφαση».
Ο Τζέι Ντι Βανς υπογράμμισε πως, «αν λένε ψέματα, αν εξαπατούν, αν προσπαθούν να εμποδίσουν να εφαρμοσθεί ακόμα και η εύθραυστη εκεχειρία που επιτύχαμε», οι Ηνωμένες Πολιτείες «εξακολουθούν να διαθέτουν μια προφανή στρατιωτική και διπλωματική ισχύ και ίσως ακόμα μεγαλύτερη, έναν εξαιρετικό οικονομικό μοχλό», «εργαλεία» τα οποία ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει ακόμα.
Ο αμερικανός αντιπρόεδρος υπογράμμισε επίσης ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι «ο πόλεμος που είναι πιο δύσκολο να διευθετηθεί».
«Από ορισμένες απόψεις, πιστεύαμε ότι θα ήταν ο πιο εύκολος, όμως ήταν ο πιο δύσκολος». πρόσθεσε. «Εργαζόμαστε πάνω σ’ αυτό (…) και θα συνεχίσουμε», είπε ακόμα και υποστήριξε ότι έχουν γίνει «σημαντικές πρόοδοι».
«Καταφέραμε πραγματικά να τους κάνουμε (σ.σ.: τους Ουκρανούς και τους Ρώσους) να διατυπώσουν τις θέσεις τους και, με την πάροδο του χρόνου, οι θέσεις τους πλησίασαν όλο και περισσότερο», υποστήριξε.
Ο Τζέι Ντι Βανς επέκρινε όμως τους ευρωπαίους ηγέτες, τους οποίους κατηγόρησε ότι δεν κάνουν αρκετά για να βάλουν τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Απογοητευτήκαμε από πολλούς πολιτικούς ηγέτες στην Ευρώπη, επειδή δεν φαίνονται να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να επιλύσουν αυτή τη σγυκεκριμένη σύγκρουση», υποστήριξε ο αμερικανός αντιπρόεδρος.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-UPI POOL photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Ουγγαρία θα αγοράσει έως και 10 μικρούς αρθρωτούς αντιδραστήρες από τις ΗΠΑ
- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει” μετά την εκεχειρία με το Ιράν, εκτιμά ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών
- Πήγε για ψάρεμα πρώτη φορά – Τι “έπιασε”;; (ΒΙΝΤΕΟ)
- Δυναμικές κινητοποιήσεις για 2η μέρα στην Ιρλανδία για τις υψηλές τιμές των καυσίμων, Vid
- Έγκριση και ένταξη 230 βιβλίων στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων και στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Διδακτικών Βιβλίων
- Στην πλατφόρμα του Ψηφιακού Φροντιστηρίου τα διαγωνίσματα Προσομοίωσης Πανελλαδικών Εξετάσεων
- Τραμπ: Κεκλεισμένων των θυρών οι συνομιλίες με το Ιράν
- Ελεύθεροι με όρους εφοριακός και συνταξιούχος που κατηγορούνται ότι ενημέρωναν καταστηματάρχες για ελέγχους
- Η συμφωνία με το Ιράν δεν περιλαμβάνει τον Λίβανο, σύμφωνα με τον Τραμπ
- Σ. Παπασταύρου: Επιβεβαιώθηκε η πλήρης επάρκεια ενεργειακών αποθεμάτων









