Β.Κορέα: Ανθρώπινα απόβλητα και παλιά ρούχα σε μπαλόνια σκουπιδιών έστειλε ξανά στη Ν. Κορέα!

Παράσιτα από ανθρώπινα απόβλητα και αλλοιωμένα ρούχα Hello Kitty βρέθηκαν σε σακούλες με σκουπίδια που μεταφέρθηκαν από βορειοκορεατικά μπαλόνια στη Νότια Κορέα, δήλωσαν αξιωματούχοι.


Περισσότερα από 1.500 μπαλόνια που μεταφέρουν απορρίμματα έχουν απελευθερώσει η Πιονγκγιάνγκ πέρα ​​από τα σύνορα από τον Μάιο, ως αντίποινα για μια εκστρατεία φυλλαδίων που στάλθηκαν προς τα βόρεια από τους αντιπάλους του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.


Η ανάλυση ορισμένων από τις συσκευασίες μπαλονιών ανίχνευσε «στρογγυλούς σκώληκες και σκουλήκια» στο έδαφος.
Η πιθανότητα μόλυνσης από τα παράσιτα στις συσκευασίες είναι χαμηλή, διαβεβαίωσε τους πολίτες το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας.


Άλλα αντικείμενα που μεταφέρονταν από τα μπαλόνια περιελάμβαναν κομμένα «δυτικά» ρούχα που είχαν δοθεί από τον Νότο – συμπεριλαμβανομένων αντικειμένων με χαρακτήρες Μίκυ Μάους, Γουίνι το Αρκουδάκι και Hello Kitty, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Υπήρχαν επίσης κάλτσες, ρούχα και βαριά μπαλωμένα παιδικά ρούχα.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας καταδίκασε τις ρίψεις μπαλονιού ως “σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου”.
Τα απόβλητα που έστειλε η Βόρεια Κορέα αποκάλυψαν επίσης τη θλιβερή οικονομική κατάσταση της χώρας και υπογράμμισαν «την αντίπαλη στάση εναντίον της Νότιας Κορέας», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου.


Το έδαφος πιθανότατα είχε μολυνθεί από τα παράσιτα επειδή χρησιμοποιήθηκαν ανθρώπινα περιττώματα αντί για χημικά λιπάσματα στο Βορρά, πρόσθεσε το υπουργείο.


Η Βόρεια Κορέα λέει ότι τα μπαλόνια είναι αντίποινα για μια προπαγανδιστική εκστρατεία Βορειοκορεατών αποστατών και Νοτιοκορεατών ακτιβιστών που στέλνουν τακτικά μπαλόνια από την άλλη πλευρά, μεταφέροντας τρόφιμα, φάρμακα, μετρητά και φυλλάδια που επικρίνουν το καθεστώς του Βορρά.


Οι δύο χώρες έχουν πρόσφατα εντείνει τον διασυνοριακό προπαγανδιστικό τους πόλεμο. Καθώς ο βορράς έστελνε σκουπίδια να επιπλέουν προς τα νότια, ο νότος ασχολείται με ποπ τραγούδια και ειδήσεις πέρα ​​από τα σύνορα από ισχυρά μεγάφωνα.Ο στρατός της Νότιας Κορέας προειδοποίησε πρόσφατα το κοινό να μην αγγίζει τα λευκά μπαλόνια και τις πλαστικές σακούλες που είναι προσαρτημένες σε αυτά επειδή περιέχουν «βρώμικα απόβλητα και σκουπίδια».


Η πρόσφατη σχεδία με μπαλόνια ξεκίνησε τον Μάιο, όταν τουλάχιστον 260 μπαλόνια που μετέφεραν σκουπίδια έπεσαν στη Νότια Κορέα , με αποτέλεσμα οι αρχές να προειδοποιήσουν τους κατοίκους της να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.


Εκτός από την προπαγάνδα κατά της Πιονγκγιάνγκ, ακτιβιστές στη Νότια Κορέα έχουν εκτοξεύσει στο παρελθόν μπαλόνια που μεταφέρουν αντικείμενα όπως μετρητά, απαγορευμένο περιεχόμενο μέσων, ακόμη και Choco Pies – ένα νοτιοκορεατικό σνακ που απαγορεύεται στον Βορρά.


Τον Μάιο, μια ομάδα ακτιβιστών με έδρα τη Νότια Κορέα ισχυρίστηκε ότι είχε στείλει 20 μπαλόνια που μετέφεραν φυλλάδια κατά της Πιονγκγιάνγκ και USB sticks που περιείχαν κορεατική ποπ μουσική και μουσικά βίντεο πέρα ​​από τα σύνορα.

photo: EPA-KCNA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί