Τζο Μπάιντεν: Μπέρδεψε το Αφγανιστάν με το Ιράκ και την Ουκρανία σε τηλεοπτική συνέντευξη

Σε ακόμα ένα γλωσσικό ολίσθημα υπέπεσε, την Πέμπτη (10/02), ο Τζο Μπάιντεν.

Μπέρδεψε το Αφγανιστάν με το Ιράκ και την Ουκρανία σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε.Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναφέρθηκε την Πέμπτη (10/02) πρώτα στο Αφγανιστάν και ύστερα στην Ουκρανία και στο Ιράκ, θέλοντας να αποδείξει για άλλη μια φορά την ορθότητα της απόφασης να εγκαταλείψει τη χώρα έπειτα από 20ετή στρατιωτική εκστρατεία.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης που παραχώρησε στο NBC, ο Τζο Μπάιντεν είπε: «Δεν είχαμε την παραμικρή ευκαιρία να ενώσουμε την Ουκρανία. Δηλαδή, συγγνώμη, το Ιράκ. Το Αφγανιστάν! Ήταν αδύνατο να επιτευχθεί αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν έχει δεχθεί πυρά από όλες τις πλευρές για το χάος, τα θύματα και την ξαφνική πτώση της κυβέρνησης που συνόδευσε την περσινή αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων και του πολιτικού προσωπικού από το Αφγανιστάν.

Πάντως, στην προαναφερθείσα τηλεοπτική συνέντευξη, ο Τζο Μπάιντεν προέτρεψε όλους τους Αμερικανούς υπηκόους να φύγουν από την Ουκρανία και, ταυτόχρονα, είπε ότι ενδεχόμενη αποστολή στρατευμάτων των ΗΠΑ στο Κίεβο θα σήμαινε «έναν παγκόσμιο πόλεμο» με τη Ρωσία.

(sputniknews. gr / photo: video screenshot)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί