Τσεχία: Κεραυνός τραυματίζει 18 άτομα – Είχαν βρει καταφύγιο κάτω από δέντρο

Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Τσεχία όταν ένα δέντρο κάτω από το οποίο βρήκαν καταφύγιο χτυπήθηκε από κεραυνό, ανέφεραν οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.


Τα άτομα είχαν συγκεντρωθεί το απόγευμα της Κυριακής στο πάρκο του κάστρου Liberec-Vratislavice, που βρίσκεται στη βόρεια περιοχή Liberec, περίπου 55 μίλια (90 χιλιόμετρα) βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Πράγας.

Οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν λεπτομέρειες για όσους τραυματίστηκαν, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μεταξύ αυτών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ήταν και παιδιά και ότι το πάρκο φιλοξενούσε εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού.


Ο τηλεοπτικός σταθμός CT 24 της Τσεχίας ανέφερε ότι πέντε από τους τραυματίες ήταν παιδιά ηλικίας από δύο έως 16 ετών.


Ένας εκπρόσωπος του περιφερειακού νοσοκομείου Liberec, Vaclav Ricar, δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Liberecky Denik ότι είχε λάβει 17 ασθενείς που είχαν όλοι τις αισθήσεις τους.


Επιβεβαίωσε επίσης ότι ένα παιδί μεταφέρθηκε με αεροπλάνο σε νοσοκομείο της Πράγας.
Η Τσεχική Δημοκρατία επλήγη από ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο, ενώ υπήρξαν επίσης αναφορές για πλημμύρες που έπληξαν περιοχές της χώρας.

«Όλοι είχαν τις αισθήσεις τους και η κατάστασή τους ήταν σταθερή», είπε, προσθέτοντας ότι οι ασθενείς δεν υπέστησαν εγκαύματα. Οι τοπικοί πυροσβέστες είπαν στο X ότι ο κεραυνός «χτύπησε ένα δέντρο κάτω από το οποίο υπήρχαν άνθρωποι».

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί