Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, εκφράζει τη διάθεση της χώρας του να παράσχει υποστήριξη για την αποκλιμάκωση της τεταμένης κατάστασης.
Παράλληλα, επεσήμανε πως η Άγκυρα θέλει να συνεχιστεί ο διάλογος Ρωσίας-ΝΑΤΟ μετά την απάντηση της βορειοντλαντικής συμμαχίας στις προτάσεις της Μόσχας για τις εγγυήσεις ασφαλείας.
«Θέλουμε να συνεχιστεί αυτός ο διάλογος. Μία ή δύο συναντήσεις, οι επιστολές δεν θα λύσουν αυτό το πρόβλημα. Η διαφάνεια, η ειλικρίνεια των προθέσεων είναι σημαντικές, τα βήματα που θα συμβάλουν στη μείωση της έντασης είναι στο προσκήνιο» τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.
Σχετικά με την επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στη χώρα του εκτιμά πως θα πραγματοποιηθεί μετά το ταξίδι του Ρώσου προέδρου στην Κίνα.
«Όπως γνωρίζετε, ο κ. Ερντογάν κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφθεί την Τουρκία. Τον Ιανουάριο έγιναν διαπραγματεύσεις, αλλά δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε για τις ημερομηνίες. Στο εγγύς μέλλον, μετά την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, μας είπαν ότι μπορεί να μας δοθεί ημερομηνία. Ο κ. Πεσκόφ προχώρησε επίσης δήλωση σήμερα. Ανυπομονώ για αυτήν την επίσκεψη» πρόσθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.
(sputniknews)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτο: Οπαδός της Εθνικής Αγγλίας πουλάει το σπίτι του για να ακολουθήσει την ομάδα στο Μουντιάλ
- Ο απίστευτος λόγος που οι αρχές του Ιράν έκλεισαν καταστήματα αλυσίδας καφέ στην Τεχεράνη – ΦΩΤΟ
- ΠΑΣΟΚ: Με την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνεται το 4ο Συνέδριο του κόμματος
- Συναγερμός στο Παρίσι για την απόπειρα επίθεσης εναντίον αμερικανικής τράπεζας – Δύο νέες συλλήψεις
- Πολυπληθής η παρουσία του κοινού σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821
- Αλέξης Τσίπρας: Στις επόμενες εκλογές η ΝΔ θα έχει αντίπαλο την ανασυγκροτημένη προοδευτική παράταξη
- Θεσσαλονίκη: Χρήσιμος αλλά ανεπαρκής ο Νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης λένε εκπρόσωποι της Τ.Α.
- “Φτυστός” ο τσάρος Νικόλαος B’…Ρώσος κουρεύτηκε όπως εκείνος γιατί του μοιάζει, vid
- Panathēnea 2026: Η Αθήνα στο σταυροδρόμι τεχνολογίας, startups και πολιτισμού
- ΔΥΠΑ: Ανάρτηση του Μητρώου Ωφελούμενων-Eργαζόμενων για το νέο πρόγραμμα 750 ευρώ









