• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τρόμος στις ΗΠΑ: Σύλληψη επιστήμονα που είχε φιαλίδια των ιών SARS και MERS πριν ξεσπάσει η πανδημία

Τρόμος στις ΗΠΑ: Σύλληψη επιστήμονα που είχε φιαλίδια των ιών SARS και MERS πριν ξεσπάσει η πανδημία

Σαν σενάριο σε ταινία κατασκόπων, οι αμερικανικές Αρχές συνέλαβαν τον Κινέζο στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ!

Σε μια σύλληψη που γεννάει πολλά ερωτηματικά προχώρησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ καθώς Κινέζος επιστήμονας βρέθηκε να κουβαλάει φιαλίδια με τους κορωνοϊούς, SARS και MERS!

Σύμφωνα με δημοσίευμα από το Yahoo News, η σύλληψη έγινε τον Νοέμβριο του 2018, ακριβώς ένα χρόνο πριν το ξέσπασμα του covid-19 στην Ουχάν. Μάλιστα, επικαλείται πηγή του FBI για το περίεργο περιστατικό.

«Η επιθεώρηση στο τελωνείο του αεροδρομίου οδήγησε στην ανακάλυψη των φιαλιδίων. Ειδικό κλιμάκιο επιβεβαίωσε πως υπήρχαν σε αυτά οι κορωνοϊοί SARS και MERS», ανέφερε η πηγή του FBI, χωρίς να κατονομαστεί.

Τα φιαλίδια είχαν γραμμένες πάνω τους ετικέτες «Αντισώματα», με τον Κινέζο να δικαιολογείται λέγοντας ότι θα τα παρέδιδε σε ερευνητικό κέντρο των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Μάιο του 2018 αλλά και τον Σεπτέμβριο του 2019, είχαν συλληφθεί δυο ακόμη Κινέζοι επιστήμονες, που προσπάθησαν να περάσουν από το αεροδρόμιο φιαλίδια, εκ των οποίων το ένα είχε ένα είδος γρίπης, άγνωστο στους επιστήμονες και το άλλο βακτηρίδια E.Coli.

«Τα όπλα μαζικής καταστροφής που προσπάθησαν να εισάγουν στις ΗΠΑ επιστήμονες από το εξωτερικά, βάζουν σε κίνδυνο όλη την χώρα», πρόσθεσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

«Με την μέχρι τώρα γνώση μας σχετικά με τις απειλές από τα κινεζικά σχέδια, ευχόμαστε να είχαμε λάβει μέτρα νωρίτερα», δήλωσε προ μηνών ο John Brown, βοηθός διευθυντή στο FBI, στο τμήμα επιχειρήσεων.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο, είναι πως τον περασμένο Ιανουάριο ο επικεφαλή τους τμήματος Χημείας του Χάρβαρντ, συνελήφθη και μάλιστα διώκεται από το FBI, επειδή δεν μπορούσε να δικαιολογήσει κεφάλαια που δεχόταν από την κινεζική Κυβέρνηση, ενώ είχε αποκρύψει την εμπλοκή του σε αρκετά project!

Να σημειώσουμε, πως πριν λίγες ημέρες το κινεζικό προξενείο στις ΗΠΑ είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση κατά της χώρας με ανακοίνωσή του, αφήνοντας υπόνοιες πως ο covid-19 είχε κατασκευαστεί από τους Αμερικανούς!newsbomb.gr / photo pexels