«Η Γαλλία καταδικάζει τη δολοφονία με τον εντονότερο τρόπο, καθώς και όλες τις σκόπιμες βιαιότητες που διαπράττονται από εξτρεμιστές εποίκους, εναντίον του παλαιστινιακού πληθυσμού, οι οποίες πολλαπλασιάζονται σε όλη τη Δυτική Όχθη» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, προσθέτοντας: «Αυτές οι βιαιότητες είναι τρομοκρατικές πράξεις».
Είναι η πρώτη φορά που η γαλλική διπλωματία χαρακτηρίζει «τρομοκρατία» τις ενέργειες των εποίκων.
«Οι έποικοι (ευθύνονται) για τον θάνατο περισσότερων από 30 ανθρώπων από τις αρχές του 2022. Οι ισραηλινές αρχές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επιβάλουν αμέσως κυρώσεις στους δράστες τέτοιων βίαιων ενεργειών, οι οποίες συνεχίζονται εν πλήρει ατιμωρησία, και να προστατεύσουν τους Παλαιστίνιους πολίτες», πρόσθεσε.
Η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο ακτιβιστής σκοτώθηκε από εποίκους. Η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα, χωρίς να επιβεβαιώσει τη δολοφονία.
«Το υπουργείο Παιδείας (…) και η κοινότητα των εκπαιδευτικών θρηνούν τον μάρτυρα Άουντα Μουχάμαντ Χαθαλίν» ο οποίος «σκοτώθηκε από εποίκους» τη Δευτέρα «κατά τη διάρκεια επίθεσής τους» στο χωριό Ουμ αλ Χαΐρ, κοντά στη Χεβρώνα ανέφερε το υπουργείο.
Η ισραηλινή αστυνομία έκανε λόγο νωρίτερα για έρευνα σε εξέλιξη έπειτα από «συμβάν κοντά στην τοποθεσία Καρμέλ», ισραηλινό οικισμό που γειτονεύει με το Ουμ αλ Χαΐρ, σημειώνοντας ότι έχει συλληφθεί ένας Ισραηλινός πολίτης.
Ο Άουντα Χαθαλίν είχε συνεργαστεί με τους δημιουργούς του πρόσφατα βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντέρ No Other Land, που ήταν αφιερωμένο στον αγώνα των Παλαιστινίων στην περιοχή αυτή, είπε ο Ισραηλινός συνδημιουργός της ταινίας, Γιουβάλ Αβραάμ.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ αρχείου: pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τι συμβαίνει στην Ρωσία με το ΑΕΠ και τι στην Δύση παρά τις κυρώσεις;
- Τι είπε ο Τσουκαλάς του ΠΑΣΟΚ για τις «θεωρίες περί ‘ήρεμων νερών’ και ‘κατευνασμού της κινητικότητας’»
- Ιρανός πρόεδρος: Δεν σχεδιάζουμε να αποκτήσουμε πυρηνική βόμβα
- Συνέλαβαν έναν άνδρα για την κυβερνοεπίθεση στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια
- Ζελένσκι από ΟΗΕ: «Έχουμε χάσει ήδη τη Γεωργία, δεν γίνεται να χάσουμε και στη Μολδαβία»
- Ράμα σε παραλήρημα: Στην αρχή ήταν οι Αλβανοί, μετά έγιναν οι άνθρωποι και μετά οι Έλληνες, video
- Πυροβολισμοί σε υπηρεσία μετανάστευσης στο Τέξας, video
- Επίθεση του Ουκρανονάτο σε ρωσικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας – Εκκενώνονται παραλίες, video
- ΣΥΡΙΖΑ: «Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι απέναντι στον τραμπισμό»
- Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε Ρώσους και Ιρανούς για την κατασκευή πυρηνικών σταθμών
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΑΠΑΝΙ

ΔΥΠΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΤΡΕΝΑ

ΚΑΙΡΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
