«Τρίζει» λόγω πανδημίας το ευρωπαϊκό οικοδόμημα: Ιταλοί καίνε σημαίες της Ε.Ε. – Παρέμβαση Σαλβίνι (ΒΙΝΤΕΟ)

Η οργή Ιταλών και Ισπανών για την Ευρωπαϊκή Ένωση συναγωνίζεται σε ταχύτητα εξάπλωσης την πανδημία του κορωνοϊού.

Σαν «ιός» εξαπλώνεται η αγανάκτηση πολιτών του «ευρωπαϊκού νότου» με αφορμή την αδυναμία των Βρυξελλών να στηρίξει εμπράκτως τόσο οικονομικά όσο και υγειονομικά τις χώρες που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Η πανδημία στην πραγματικότητα καταδεικνύει για ακόμη μία φορά τις αθεράπευτες πληγές που άφησε η τελευταία οικονομική κρίση στις σχέσεις μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Σήμερα αυτό το πρόβλημα «σκάει» σαν μία τεράστια «ωρολογιακή βόμβα» και πλέον ουδείς γνωρίζει πως θα βρει την Ε.Ε. η «επόμενη μέρα» μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης.

Ιταλία και Ισπανία αποτελούν αναμφίβολα τον «πυρήνα» των δυσαρεστημένων χωρών του ευρωπαϊκού νότου.

Χαρακτηριστικές είναι ωστόσο οι αναφορές ακόμη και από στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης στην κατώτερη του αναμενομένου αντιμετώπιση της πανδημίας από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.

Η «επικίνδυνη» μόδα και η παρέμβαση Σαλβίνι

Τις τελευταίες ώρες όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει στην Ιταλία η τάση να δημοσιεύονται βίντεο από οργισμένους χρήστες του διαδικτύου , οι οποίοι με τη σειρά τους καίνε ή σκίζουν σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Facebook, instagram και twitter γεμίζουν με τέτοια βίντεο, με την υγειονομική και κοινωνικά κατάσταση στην Ιταλία να είναι τραγική, ελλείψη τολμηρών πολιτών από τις Βρυξέλλες:

https://twitter.com/filiusSardus/status/1243820717365432321

Την ίδια ώρα ηχηρή ήταν η παρέμβαση του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και επικεφαλής της Εθνικής Δεξιάς στην Ιταλία, Ματέο Σαλβίνι.

Σε μήνυμά του προς τον δοκιμαζόμενο ιταλικό λαό και με αποδέκτη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά τόνισε:

«Απεχθάνομαι την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντί για Ένωση είναι μία σπηλιά φιδιών και τσακαλιών. Πρώτα θα νικήσουμε τον ιό και μετά θα στραφούμε και θα σκεφτούμε για την ΕΕ. Αν χρειαστεί θα φύγουμε χωρίς ευχαριστίες»

(ΦΩΤΟ:Video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί