Τρίτο τάνκερ από το Ιράν έφτασε σε λιμάνι της Βεβεζουέλας μεταφέροντας καύσιμα

Τα τρία τάνκερ άρχισαν να φτάνουν την προηγούμενη εβδομάδα και μετέφεραν περίπου 820.000 βαρέλια καυσίμων στη Βενεζουέλα

Το τελευταίο τάνκερ από τα τρία ιρανικά δεξαμενόπλοια που εστάλησαν στη Βενεζουέλα για να την ανεφοδιάσουν με καύσιμα έφτασε χθες Κυριακή στο λιμάνι Γκουαραγούα της χώρας, σύμφωνα με τον ιστότοπο Refinitiv Eikon και ένα πρόσωπο που έχει γνώση του θέματος, καθώς ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο δεσμεύθηκε να εξομαλύνει τον ανεφοδιασμό καυσίμων στη χώρα.

Τα τρία τάνκερ άρχισαν να φτάνουν την προηγούμενη εβδομάδα και μετέφεραν περίπου 820.000 βαρέλια καυσίμων στη Βενεζουέλα, όπου υπάρχουν ελλείψεις βενζίνης, ενώ το το σύστημα ύδρευσης και παροχής αερίου για οικιακή χρήση είναι εντελώς αναξιόπιστα, οδηγώντας σε μεγάλες διαδηλώσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι ελλείψεις σημειώνονται την ώρα που η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας, που άλλοτε παρήγαγε 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, έχει καταρρεύσει, αν και δύο διυλιστήρια παρήγαγαν την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 50.000 βαρέλια βενζίνης ημερησίως.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Μαδούρο ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο διανομής καύσιμων, το οποίο ξεκινά σήμερα, βάσει του οποίο οι αρχές θα δίνουν καύσιμα ανάλογα με την πινακίδα του οχήματος.

“Αύριο, 5 Οκτωβρίου ξεκινά το σχέδιο εξομάλυνσης και επανεκκίνησης της διανομής καυσίμων”, δήλωσε ο Μαδούρο σε χθεσινό του διάγγελμα το οποίο μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. “Την προηγούμενη εβδομάδα καταφέραμε να παράξουμε βενζίνη και άλλα προϊόντα που χρειάζεται η Βενεζουέλα, επιπλέον της βενζίνης καλής ποιότητας που ήρθε από το εξωτερικό”.

Ιράν και Βενεζουέλα έχουν ενισχύσει την οικονομική τους συνεργασία φέτος καθώς οι ΗΠΑ αύξησαν τις κυρώσεις εναντίον των πετρελαϊκών βιομηχανιών και των δύο χωρών.

photo pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί