«Τα πρώτα μέτρα μου ως επόμενου προέδρου θα είναι να κλείσω τα σύνορα (…) και να απελευθερώσω τους ομήρους της 6ης Ιανουαρίου που φυλακίσθηκαν αδίκως!», έγραψε χθες το βράδυ ο πρώην πρόεδρος στο μέσο του κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Στο παρελθόν, ο Τραμπ είχε ήδη αναφερθεί στο ζήτημα της ενδεχόμενης επιστροφής του στο Λευκό Οίκο, δεσμευόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή το Δεκέμβριο να μην ενεργήσει ως δικτάτορας, με εξαίρεση την «πρώτη ημέρα» του.
Τον Ιανουάριο, στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στην Αϊόβα, ο δισεκατομμυριούχος είχε καλέσει τον δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να «απελευθερώσει τους ομήρους», όρο τον οποίο χρησιμοποιεί τακτικά για να περιγράψει τα πρόσωπα που έχουν φυλακισθεί για τη συμμετοχή τους στην επίθεση στο Καπιτώλιο.
Μέχρι σήμερα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος 1.358 προσώπων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Περίπου 500 άτομα έχουν καταδικασθεί σε ποινές φυλάκισης.
Ο πρώην πρόεδρος είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πάρει το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών, αφού η τελευταία αντίπαλός του, η Νίκι Χέιλι, αποσύρθηκε από την κούρσα την περασμένη Τετάρτη.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Συναγερμός στη Χίο: Καθυστέρηση απόπλου του «Θαλασσίτης» μετά από καταγγελία για εκρηκτικό μηχανισμό
- Πυρκαγιά στον Άγιο Ονούφριο Μαγνησίας – Επιχειρούν 33 πυροσβέστες
- Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Τσάρλι Κερκ στην Αριζόνα όπου θα μιλήσει ο Τραμπ, vid
- Τζόρτζια Μελόνι – «Ο θάνατος του Τσάρλι Κερκ προκάλεσε αγανάκτηση και προβληματισμό»
- Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μυρτόφυτο Παγγαίου Καβάλας
- Το Τελ Αβίβ απορρίπτει τη “μονομερή” δήλωση αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους
- Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων
- Συρία: Κοινοβουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 5 Οκτωβρίου
- Χαμός στο παρασκήνιο! Τι φέρεται να προωθείται τις ΗΠΑ
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΕΦΥΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΜΟΛΟΓΑ

ΣΥΜΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
