Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά το περιστατικό, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία είπε στο πλήθος ότι μία ανώνυμη αμερικανίδα «είδε κάτι κακό σε αυτόν τον τύπο».
Εντόπισε τον τύπο να τρέχει προς το αυτοκίνητό του και τον θεώρησε ύποπτο, έτσι τον ακολούθησε με το δικό της όχημα και τράβηξε φωτογραφίες της πινακίδας του, είπε ο Τραμπ.
Ο Ryan Wesley Routh, 58 ετών, συνελήφθη σε ένα SUV λιγότερο από μία ώρα αφότου φέρεται να έφυγε από το Trump International Golf Club στο West Palm Beach της Φλόριντα.
«Θέλεις να μάθεις ένα άλλο είδος θαύματος;» είπε ο Τραμπ στο πλήθος αφού επαίνεσε τη Μυστική Υπηρεσία. «Λοιπόν, ο τύπος τρέχει τώρα να σώσει τη ζωή του και έχει ένα αυτοκίνητο ένα τετράγωνο πιο πέρα ή οτιδήποτε άλλο».
Και πρόσθεσε: «Και μια γυναίκα, που οδηγούσε σε ένα αυτοκίνητο, είδε έναν άντρα στο δρόμο, πολύ πολυσύχναστο δρόμο, να τρέχει.
«Και τον ακολούθησε. Και μπήκε στο αυτοκίνητο. Και σταμάτησε γιατί νόμιζε ότι ήταν πρόβλημα. Έδειχνε διαφορετικός.
«Τον ακολούθησε, δεν ήταν πολύ μακριά, και πάρκαρε το αυτοκίνητο πίσω από το αυτοκίνητό του και άρχισε να φωτογραφίζει την πινακίδα του».
«Σοβαρά, ποιος θα το έκανε αυτό;» είπε, προσθέτοντας ότι «ήταν πραγματικά καταπληκτική».
Η Τραμπ είπε ότι έστειλε γρήγορα αυτές τις εικόνες στις αρχές.
«Οι γυναίκες είναι πιο έξυπνες από τους άνδρες», είπε στο πλήθος, προσθέτοντας ότι θα ήθελε να τη γνωρίσει.
Ο Ρούθ που συνελήφθη από την αστυνομία παρουσιάστηκε στο δικαστήριο τη Δευτέρα, κατηγορούμενος για οπλοκατοχή.
Ήταν προφανώς η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας με στόχο τον Τραμπ μέσα σε πολλούς μήνες.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
photo: ape-mpe-epa-epa
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δυναμικές κινητοποιήσεις για 2η μέρα στην Ιρλανδία για τις υψηλές τιμές των καυσίμων, Vid
- Έγκριση και ένταξη 230 βιβλίων στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων και στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Διδακτικών Βιβλίων
- Στην πλατφόρμα του Ψηφιακού Φροντιστηρίου τα διαγωνίσματα Προσομοίωσης Πανελλαδικών Εξετάσεων
- Τραμπ: Κεκλεισμένων των θυρών οι συνομιλίες με το Ιράν
- Ελεύθεροι με όρους εφοριακός και συνταξιούχος που κατηγορούνται ότι ενημέρωναν καταστηματάρχες για ελέγχους
- Η συμφωνία με το Ιράν δεν περιλαμβάνει τον Λίβανο, σύμφωνα με τον Τραμπ
- Σ. Παπασταύρου: Επιβεβαιώθηκε η πλήρης επάρκεια ενεργειακών αποθεμάτων
- Γερμανία: Το υπ. Οικονομικών εξετάζει περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης για τις τιμές των καυσίμων
- Χαμός με τα Στενά του Ορμούζ – Απειλείται η εκεχειρία – Τι ζητά το Ιράν
- Ο Ιρανός ΥΠΕΞ έκανε λόγο για “παραβιάσεις της εκεχειρίας” από το Ισραήλ στον Λίβανο









