“Η ανοικοδόμηση της χώρας δεν είναι κάτι κακό”, συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας τηλεφωνικά. Η Βενεζουέλα είναι “χρεοκοπημένη. Η χώρα αυτή είναι μια καταστροφή από κάθε άποψη”, τόνισε.
Όσον αφορά τη μελλοντική πολιτική διαχείριση της χώρας αυτής της Λατινικής Αμερικής, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δήλωσε ότι η “ανασυγκρότηση και η αλλαγή καθεστώτος” αξίζουν “καλύτερα από ό,τι υπάρχει σήμερα” στη Βενεζουέλα. “Δεν μπορεί να είναι χειρότερα”, τόνισε.
Νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν με αξιωματούχους της Βενεζουέλας “εάν λάβουν τις σωστές αποφάσεις”, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η Ουάσινγκτον διατηρεί τα μέσα πίεσης στη χώρα, ειδικότερα το εμπάργκο πετρελαίου.
Το Σάββατο, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι η Ντέλσι Ροντρίγκες ήταν έτοιμη να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο εκείνη απάντησε λίγο αργότερα ότι η κυβέρνηση στο Καράκας είναι έτοιμη να “υπερασπιστεί” τη Βενεζουέλα.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος επανέλαβε επίσης την επιθυμία του να αποκτήσει τη Γροιλανδία, αυτόνομο έδαφος που αποτελεί μέρος της Δανίας, η οποία είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. “Χρειαζόμαστε τη Γροιλανδία, απολύτως”, απάντησε όταν ρωτήθηκε εάν η αμερικανική επιχείρηση στο Καράκας θα μπορούσε να είναι ένας δείκτης για το μέλλον του νησιού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-The New York Times POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σε «συναγερμό» η Ουγγαρία – Γιατί και πού θα αναπτύξει στρατιώτες ο Όρμπαν
- Κυβέρνηση: Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο Ιράν
- Καθυστερήσεις στην επίδοση καρτών για επιδόματα – Τι απαντούν τα ΕΛΤΑ
- Είδος προς εξαφάνιση τα μετρητά στην αγορά: Όλοι κυνηγούν την… ευκολία στις συναλλαγές
- Το Ιράν βλέπει καλή προοπτική στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ
- Το σόου συνεχίζεται: Χεζμπολάχ: Δεν θα επέμβουμε σε περίπτωση περιορισμένων πληγμάτων των ΗΠΑ κατά του Ιράν
- Για πρώτη φορά, ζωντανή εικόνα τρένων σε πραγματικό χρόνο – Δηλώσεις Κυρανάκη
- Πολιτική διαμάχη στην Τουρκία για θρησκευτικές εκδηλώσεις στα σχολεία εν μέσω Ραμαζανιού
- Η ρωσική κυβέρνηση εξετάζει την παροχή βοήθεια σε καύσιμα στην Κούβα
- Δεξιά πολιτική αλλαγή στη Βρετανία ζητάει ο Μασκ! Αυτό το κόμμα υποστηρίζει









