Στις φλόγες η Μινεάπολη για ακόμα ένα βράδυ καθώς, την Πέμπτη (28/05, τοπική ώρα), διαδηλωτές εισέβαλαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, μιας και οι βίαιες κινητοποιήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στον απόηχο του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς.
Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο αρχηγείο της αστυνομίας της Μινεάπολης, πυροβολώντας και καταστρέφοντας τα πάντα μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.
Την κατάσταση δείχνει να εκμεταλλεύεται το αριστερόστροφο Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ, το οποίο κάνει προεκλογική «σημαία» την Μινεάπολη εις βάρος του Τραμπ. Διαδηλώσεις με συλλήψεις συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ με την πολιτική πόλωση να χτυπά «κόκκινο».
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, πριν από λίγο, ανακοίνωσε μέσω Twitter παρέμβαση ακόμα και με Στρατό, καθώς ο αριστερός Δήμαρχος της Πολιτείας δείχνει να παρακολουθεί την πόλη να παραδίδεται στην ανομία, καθώς πέραν των διαδηλώσεων, λαμβάνει χώρα πλιάτσικο σε μαγαζιά.
«Δεν μπορώ να κάθομαι άπραγος και να παρακολουθώ τι συμβαίνει σε μία μεγάλη αμερικανική πόλη, την Μινεάπολη. Απόλυτο κενό ηγεσίας. Είτε ο αδύναμος ακροαριστερός Δήμαρχος, Jacob Frey, θα θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο είτε θα στείλω την Εθνική Φρουρά για να κάνει την δουλειά σωστά», έγραψε χαρακτηριστικά.
I can’t stand back & watch this happen to a great American City, Minneapolis. A total lack of leadership. Either the very weak Radical Left Mayor, Jacob Frey, get his act together and bring the City under control, or I will send in the National Guard & get the job done right…..
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 29, 2020
Τα πράγματα στις ΗΠΑ δείχνουν να παραδίνονται στο χάος λίγους μήνες πριν τις εκλογές για την Προεδρία. To CNN μεταδίδει για μηδενικά παρουσία αστυνομικών στην πόλη.