• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τραμπ για Μινεάπολη: «Θα στείλω Στρατό» – Ο αριστερός Δήμαρχος αφήνει την πόλη στις φλόγες (ΒΙΝΤΕΟ)

Τραμπ για Μινεάπολη: «Θα στείλω Στρατό» – Ο αριστερός Δήμαρχος αφήνει την πόλη στις φλόγες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεσπούν διαδηλώσεις και σε άλλες περιοχές με στόχο να να πάρει το Βαθύ Κράτος πίσω τον Λευκό Οίκο...

Στις φλόγες η Μινεάπολη για ακόμα ένα βράδυ καθώς, την Πέμπτη (28/05, τοπική ώρα), διαδηλωτές εισέβαλαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, μιας και οι βίαιες κινητοποιήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στον απόηχο του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο αρχηγείο της αστυνομίας της Μινεάπολης, πυροβολώντας και καταστρέφοντας τα πάντα μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Την κατάσταση δείχνει να εκμεταλλεύεται το αριστερόστροφο Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ, το οποίο κάνει προεκλογική «σημαία» την Μινεάπολη εις βάρος του Τραμπ. Διαδηλώσεις με συλλήψεις συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ με την πολιτική πόλωση να χτυπά «κόκκινο».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, πριν από λίγο, ανακοίνωσε μέσω Twitter παρέμβαση ακόμα και με Στρατό, καθώς ο αριστερός Δήμαρχος της Πολιτείας δείχνει να παρακολουθεί την πόλη να παραδίδεται στην ανομία, καθώς πέραν των διαδηλώσεων, λαμβάνει χώρα πλιάτσικο σε μαγαζιά.

«Δεν μπορώ να κάθομαι άπραγος και να παρακολουθώ τι συμβαίνει σε μία μεγάλη αμερικανική πόλη, την Μινεάπολη. Απόλυτο κενό ηγεσίας. Είτε ο αδύναμος ακροαριστερός Δήμαρχος, Jacob Frey, θα θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο είτε θα στείλω την Εθνική Φρουρά για να κάνει την δουλειά σωστά», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τα πράγματα στις ΗΠΑ δείχνουν να παραδίνονται στο χάος λίγους μήνες πριν τις εκλογές για την Προεδρία. To CNN μεταδίδει για μηδενικά παρουσία αστυνομικών στην πόλη.