• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τραμπ για κορωνοϊό: Δεν μπορεί ο κόσμος να κρύβεται σε υπόγεια – Μπάιντεν: Γιατί δεν τα βάζεις με Πούτιν (vid)

Τραμπ για κορωνοϊό: Δεν μπορεί ο κόσμος να κρύβεται σε υπόγεια – Μπάιντεν: Γιατί δεν τα βάζεις με Πούτιν (vid)

TRAMP_MPAINTEN
Έγινε και το δεύτερο ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων...

Το δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν δεν είχε σχέση με το πρώτο εκρηκτικό ντιμπέιτ δεν έχει το δεύτερο που εδώ και λίγα λεπτά βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Δεν μπορεί όλος ο κόσμος να κρυφτεί σε ένα υπόγειο όπως κάνει ο Μπάιντεν. Ορίστε. Κι εγώ νόσησα αλλά  τώρα είμαι μια χαρά. Σε λίγο καιρό θα έχουμε και το εμβόλιο. Σαν κυβέρνηση κάναμε ότι έπρεπε για να περιορίσουμε τον ιό. Δεν φταίμε εμείς για ότι έγινε. Φταίει η Κίνα. Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε αν ακολουθούσαμε αυτά που λέει ο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί θα είχαμε πολλά περισσότερα θύματα» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Από την πλευρά του ο διεθνιστής υποψήφιος των Δημοκρατικών τόνισε πως η κυβέρνηση του Τραμπ δεν έκανε τίποτα σωστό και αυτό φαίνεται από τους τραγικούς αριθμούς. «Ο Τραμπ μας λέει διαρκώς πως φταίει η Κίνα αλλά δεν λέει στον κόσμο να φορέσει μάσκα όπως λένε οι ειδικοί.», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μπάιντεν.

Οι δύο υποψήφιοι — κόκκινη γραβάτα ο Τραμπ, μπλε γραβάτα ο Μπάιντεν — χαιρετήθηκαν με μια μικρή χειρονομία όταν ανέβηκαν στο πλατό, τηρώντας απόσταση. Ο Τραμπ δεν φόραγε μάσκα.

Κόντρα για την εξωτερική πολιτική

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο διεμήνυσε ότι η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν θα κληθούν να δώσουν λογαριασμό για τις προσπάθειές τους να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

«Οποιαδήποτε χώρα ανακατεύεται στις εκλογές μας θα πληρώσει το τίμημα εάν εκλεγώ, διότι πλήττει την εθνική μας κυριαρχία», τόνισε ο Μπάιντεν, ο οποίος αναφέρθηκε ονομαστικά στη Ρωσία, στην Κίνα και στο Ιράν.

Επιτέθηκε στον Τραμπ, λέγοντας ότι αντιμετωπίζει υπερβολικά ήπια την ανάμιξη της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές. «Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός ο πρόεδρος είναι απρόθυμος να τα βάλει με τον Πούτιν», είπε.

Ο Τραμπ απέρριψε τις κατηγορίες του Μπάιντεν, αντέτεινε ότι η κυβέρνησή του πούλησε όπλα στην Ουκρανία για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον δυνάμεων που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, ότι οι χώρες-μέλη του NATO δαπανούν πλέον πολύ υψηλότερα ποσά απ’ ό,τι όταν αναλάμβανε την εξουσία για την άμυνά τους, ενώ υπενθύμισε ότι η χερσόνησος της Κριμαίας προσαρτήθηκε στη Ρωσία επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης, αντιπρόεδρος της οποίας ήταν ο σημερινός αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές, που πρόκειται να διεξαχθούν σε δώδεκα ημέρες.