Τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο αιτία του οποίου ήταν σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόβλημα στα φρένα στοίχισε τη ζωή σε 18 ανθρώπους στην Ταϊλάνδη σήμερα, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Το διώροφο λεωφορείο, που μετέφερε 49 ανθρώπους, ανάμεσά τους αντιπροσώπους των τοπικών αρχών, βγήκε από τον δρόμο ενώ κατέβαινε πλαγιά στην επαρχία Πράχιν Μπουρί, ανατολικά της πρωτεύουσας Μπανγκόκ.
Δες το video:
🇹🇭 At least 18 people have been killed and more than 30 injured in a tour bus accident in #Thailand. pic.twitter.com/cgv1a5HkaB
— News.Az (@news_az) February 26, 2025
«Δεκαεπτά άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί επιτόπου και άλλος ένας υπέκυψε σε νοσοκομείο» όπου διακομίστηκε, δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας.
«Ανακρίναμε τον οδηγό και κατέθεσε πως δεν είχε φρένα καθώς το λεωφορείο κατέβαινε την πλαγιά», πρόσθεσε.
Η Ταϊλάνδη είναι γνωστή για τα τροχαία δυστυχήματα που καταγράφονται στους δρόμους της κάθε χρόνο, λόγω της κακής κατάστασης των υποδομών, της χρήσης οχημάτων που δεν είναι ασφαλή και των επικίνδυνων πρακτικών πολλών οδηγών — ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας, αδιαφορία για τα σήματα…
Περίπου 20.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο σε τροχαία στην Ταϊλάνδη, με άλλα λόγια περίπου πενήντα την ημέρα, ενώ ο πληθυσμός υπερβαίνει κατά τι τα 70 εκατομμύρια κατοίκους, σύμφωνα με αριθμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) τα οποία αφορούν το 2023.
Τον Οκτώβριο, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε σχολικό λεωφορείο καθώς μετέφερε ταϊλανδούς μαθητές οι οποίοι πήγαιναν εκδρομή στοίχισε τη ζωή σε 23 ανθρώπους σε αυτοκινητόδρομο προαστίου της Μπανγκόκ. Επρόκειτο για το χειρότερο τροχαίο δυστύχημα που καταγράφτηκε στην Ταϊλάνδη τα τελευταία δέκα χρόνια.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στον εορτασμό του πρώτου χρόνου του Μουσείου «Σπίτι του Ελύτη» ο Ν. Δένδιας
- Βρετανία: Μόνο ένας άνδρας θεωρείται ύποπτος από την αστυνομία για την επίθεση σε τρένο
- Αυτά είναι τα καταστήματα ΕΛΤΑ που δεν θα λειτουργούν από αύριο Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
- Τραγωδία στις ιταλικές Άλπεις: Πέντε Γερμανοί ορειβάτες σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα
- Η Τζένιφερ Λόρενς ζήτησε βοήθεια από το ChatGPT…για αυτό το λόγο
- Το “τσιουάουα” Βέλγιο απειλεί ότι θα ισοπεδώσει την…Ρωσία! Επικό βίντεο
- Στα Βορίζια Ηρακλείου μεταφέρθηκε η σορός του 39χρονου θύματος του μακελειού
- Η Χαμάς ανακοινώνει ότι θα παραδώσει τις σορούς 3 Ισραηλινών ομήρων απόψε στις 8 το βράδυ
- Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει ειδική αξιολόγηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ επί της οδού Μητροπόλεως
- Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις εξελίξεις του μακελειού στα Βορίζια









