Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα Πέμπτη σε ανθρακωρυχείο στη Σιβηρία, μεταξύ των οποίων τρεις διασώστες, στην προσπάθεια τους να ανασύρουν από τις στοές δεκάδες αγνοούμενους.
Έντεκα ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους αρχικά, όταν σημειώθηκε ανάφλεξη από την σκόνη του άνθρακα σε φρεάτιο εξαερισμού στο ορυχείο Λιστβιάζναγια στη χιονισμένη περιοχή του Κεμέροβο, γεμίζοντας το ορυχείο με καπνό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Η επιχείρηση διάσωσης στο ανθρακωρυχείο Λιστβιάζναγια της Σιβηρίας σταμάτησε λόγω επιδείνωσης της γεωδυναμικής κατάστασης καθώς αυξάνονται οι συγκεντρώσεις μεθανίου, και θα συνεχισθεί το πρωί, ανακοίνωσε αργά το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων Αλεξάντρ Τσουπριάν, επισημαίνοντας ότι η επιχείρηση διάσωσης δυσχεραίνεται από τα συντρίμμια και τις υψηλές θερμοκρασίες μέσα στις στοές του ορυχείου.
Ο Τσουπριάν επιβεβαίωσε ότι εξακολουθούν να αγνοούνται 35 ανθρακωρύχοι
Οι τραυματίες έφθασαν τους 51 εκ των οποίων οι 38 διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία τη περιοχής. Τέσσερις ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.
Στην περιοχή του Κεμέροβο, που βρίσκεται περίπου 3.500 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, σημειώνονται εδώ και χρόνια θανατηφόρα ατυχήματα στα ανθρακωρυχίεα.
Το ορυχείο Λιστβιάζναγια είναι μέρος της SDS-Holding, που ανήκει στην ιδιωτική Siberian Business Union. Ο ιδιοκτήτης δεν έκανε κανένα σχόλιο.
A fire in a coal mine in Russia’s Siberia killed at least 11 miners, with dozens more still trapped underground after rescue operation were suspended due to the risk of an explosion https://t.co/UBNT7MXUBV pic.twitter.com/C6gw2aDlFD
— Reuters (@Reuters) November 25, 2021
photo tweet screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Χέγκσεθ αναμένει από τις χώρες της Συμμαχίας να αγοράσουν ακόμα περισσότερα όπλα μέσω των ΗΠΑ
- ESET: Προσοχή στις απειλές που κρύβονται σε παγιδευμένα αρχεία PDF – Πιθανοί κίνδυνοι και πώς τους αντιμετωπίζουμε
- Κως, Κάλυμνος και Τέλενδος σε ταξιδιωτική εκπομπή της πολωνικής τηλεόρασης
- Θεσσαλονίκη: 47χρονος μπλόκαρε τη διέλευση αστικού και αντέδρασε έντονα όταν ήρθε ο “γερανός” της Τροχαίας
- Ποιό είναι το «Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι» σε διάσημο πίνακα;
- Υπ. Ενέργειας: Πριν τα Χριστούγεννα η πρώτη δόση, περίπου το 60% του επιδόματος θέρμανσης
- Προσπάθεια να «τορπιλιστεί» η πολιτική Τραμπ για την Ουκρανία – Στο βάθος ο όλεθρος
- Ολλανδός ΥΠΑΜ: «Να βρούμε πιο αποδοτικό τρόπο να καταρρίπτουμε drones από το να σηκώνουμε F-35»
- Λαϊκές αγορές: Ανεστάλη η απεργία, 22 και 23 Οκτωβρίου, που είχαν εξαγγείλει παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές
- Θεσσαλονίκη: Οδηγός ΙΧ συγκρούστηκε με μοτοσικλετιστή και τον εγκατέλειψε – Ήταν υπό την επήρεια μέθης