Τουλάχιστον 21 αθλητές της πολιτείας Κάνο σκοτώθηκαν το Σάββατο όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έχασε τον έλεγχο και έπεσε από γέφυρα στην τοπική αυτοδιοίκηση Κούρα, ενώ επέστρεφαν από το Εθνικό Αθλητικό Φεστιβάλ στην πολιτεία Όγκουν, στη νοτιοδυτική Νιγηρία.
Το όχημα, που μετέφερε 35 επιβάτες, κυρίως αθλητές και αξιωματούχους, επέστρεφε από το αθλητικό φεστιβάλ όταν συνέβη το θανατηφόρο δυστύχημα πριν φτάσει στον προορισμό του, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος.
Ο Ουμάρ Φάγκι, πρόεδρος της αθλητικής επιτροπής της πολιτείας, δήλωσε τηλεφωνικά στο Anadolu ότι «οι αθλητές ταξίδευαν σε λεωφορείο της Αθλητικής Επιτροπής της Πολιτείας Κάνο όταν αυτό ανατράπηκε από τη γέφυρα».
Οι επιζώντες του τροχαίου δυστυχήματος μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για επείγουσα ιατρική περίθαλψη.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Νιγηρίας, Ατίκου Αμπουμπακάρ, εξέφρασε τη «βαθιά του θλίψη» για τους θανάτους των αθλητών σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του X, περιγράφοντας τα θύματα ως «τους καλύτερους του έθνους μας, αφοσιωμένους, ταλαντούχους και γεμάτους υποσχέσεις».
«Είμαι συντετριμμένος από την είδηση του τραγικού δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε 21 αθλητές του Κάνο Στέιτ που επέστρεφαν από το Εθνικό Αθλητικό Φεστιβάλ στην Αμπεόκουτα», είπε.
Το Εθνικό Φεστιβάλ Αθλητισμού (NSF) είναι μια σημαντική πολυαθλητική διοργάνωση στη Νιγηρία που προσελκύει αθλητές από διάφορες πολιτείες. Ενθαρρύνει την ενότητα, την αθλητική ανάπτυξη και την αριστεία. Το NSF δίνει έμφαση σε αθλήματα όπως ο στίβος, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ και άλλα.
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έπος: Δείτε τι έκαναν δύο τύποι σε παγωμένη λίμνη της Ρωσίας…ΒΙΝΤΕΟ
- Στ. Παπασταύρου: Συναντήσεις στο Χιούστον με Chevron και ExxonMobil για την ταχεία υλοποίηση των συμφωνιών
- Έβρος: Εννέα μαυρόγυπες νεκροί σε σύνολο 12 δηλητηριασμένων στη Δαδιά
- Και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κλειστές αύριο Δευτέρα στη Λέσβο
- Θεσσαλονίκη-34ο Money Show: Ο οδικός χάρτης του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο ημεριδας
- Έφτιαξαν το πρώτο παγκόσμιο…”εικονικό τρένο” και το βίντεο έγινε viral
- Αγριεύουν τα πράγματα: Ο Νετανιάχου καλεί την Ευρώπη να μπει στον πόλεμο
- Επίθεση Κ. Τσουκαλά στον πρωθυπουργό για για προστασία της πρώτης κατοικίας και funds
- Συγχαρητήρια του Κων. Τασούλα στον Εμμανουήλ Καραλή για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου
- Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα “μαμούθ” σε 17χρονο οδηγό μηχανής – Συνελήφθη στη Χαλάστρα μετά από επεισοδιακή καταδίωξη









