Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, είναι ζήτημα χρόνου η κρίση του κορωνοϊού να φτάσει στην κορύφωσή της, δηλώνει σήμερα ο Δρ. Μεχμέτ Τζεϊχάν μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για τον Κορωνοϊό του τουρκικού υπουργείου Υγείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Χουριέτ.
Ο Δρ. Τζεϊχάν που είναι καθηγητής λοιμωξιολόγος δηλώνει ότι “οι επόμενες πέντε ημέρες είναι πολύ σημαντικές. Αν δεν τηρήσουμε αυστηρά, για να ελέγξουμε την ασθένεια, μπορεί να καταστεί περισσότερο δύσκολο πλέον να ελέγξουμε τη δισπορά του ιού,” τόνισε.
Ο καθ. Τζεϊχάν εξηγεί ότι “ας πούμε ότι δεν έχουμε λάβει κανένα μέτρο, και τα σχολεία και οι χώροι εργασίας και οι καφετέριες είναι ανοικτά. Σε αυτή την περίπτωση σε περίπου δυόμιση μήνες, η ασθένεια θα είχε διασπαρεί στο ήμιση του πληθυσμού δηλαδή σε 40 εκατομύρια ανθρώπους. Ας πούμε ότι όλα τα μέτρα εφαρμόζονται εκατό τοις εκατό. Κανένας δεν βγαίνει από το σπίτι του εκτός από πολύ αναγκαίες καταστάσεις. Τι θα κάνει ο ιός; Θα εξαφανιστέι επειδή δεν θα βρει ανθρώπους να προσβάλει,” υποστηρίζει.
Ο τούρκος λοιμωξιολόγος επικαλέστηκε το παράδειγμα της Νότιας Κορέας, υποστηρίζοντας ότι η επιδημία θα μπορούσε να λήξει εντός δυο μηνών αν είχε επιτευχθεί κοινωνική απομόνωση και κανένας δεν είχε βγει από το σπίτι του.
“Είμαστε (στην Τουρκία) κάπου ανάμεσα στα δυο παραδείγματα. Δυστυχώς το ήμιση του πληθυσμού δεν τήρησε τα μέτρα. Υπάρχουν εκείνοι που ακόμη δεν τηρούν τους κανόνες. Είναι πολύ δύσκολο να πούμε πότε θα λήξει η κρίση. Αυτό μπορεί να επιλυθεί με αυστηρά μέτρα και παρακολούθηση χωρίς να κηρύσσονται απαγορεύσεις κυκλοφορίας. Αλλά η κοινωνία πρέπει να είναι ενήμερη. Αλλιώς ο ορίζοντας είναι σκοτεινός,” είπε χαρακτηριστικά.
Ο τούρκος καθηγητής δήλωσε επίσης ότι η εντύπωση ότι καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία (όπως τον Ιούνιο και Ιούλιο), ο ιός θα εξαφανιστεί, είναι λανθασμένη.
Κατά την τελευταία ενημέρωση (χθες) από τον τούρκο υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, ανακοινώθηκε ότι οι νεκροί από κορωνοϊό έφτασαν τους 108 και τα κρούσματα σε 7 χιλιάδες 402, 70 ασθενείς με κορωνοϊό έχουν αναρρώσει.
Ο Νομάρχης Κωνσταντινούπολης με μήνυμά του σήμερα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ζητά από όλους τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης να μείνουν στο σπίτι για 48 ώρες.
“Αφήσαμε τις πλατείες μας στα πουλιά και τις παραλίες μας στους γλάρους. Για να ζήσουμε αυτές τις ομορφιές και να τις μοιραζόμαστε με τους αγαπημένους μας, μείνετε στο σπίτι για 48 ώρες για την υγεία, την οικογένεια, τους αγαπημένους σας, την Κωνσταντινούπολη και τη χώρα μας.”
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















