Τουρκία: Η Εισαγγελία ζητά τη σύλληψη ενός απόστρατου ναυάρχου με φόντο τη Συνθήκη του Μοντρέ

Η τουρκική Εισαγγελία ζήτησε, την Τρίτη (13/04), τη σύλληψη ενός από τους απόστρατους ναυάρχους, που υπέγραψε την επιστολή για την υπεράσπιση της Συνθήκης του Μοντρέ,

καθώς και τον κατ’ οίκον περιορισμό άλλων εννέα, όπως επεσήμανε νομικός σύμβουλος.

Ο Τζελάλ Ουλγκέν, δικηγόρος υπεράσπισης ενός εκ των απόστρατων ναυάρχων, δήλωσε στο Sputnik: «Η

Εισαγγελία ζήτησε τη σύλληψη ενός από τους απόστρατους ναυάρχους, του Εργκούν Μενγκί. Για ακόμα εννέα άτομα που υπέγραψαν την επιστολή, ζήτησε κατ’ οίκον περιορισμό και για άλλα τέσσερα να αποφυλακιστούν με εγγύηση. Η απόφαση, ωστόσο, θα ληφθεί από το δικαστήριο».

Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί επιστολή 104 απόστρατων ναυάρχων, οι οποίοι καλούν σε μη αποχώρηση της Τουρκίας από τη Συνθήκη του Μοντρέ που εγγυάται την ελεύθερη ναυσιπλοΐα των μη στρατιωτικών σκαφών από τον Βόσπορο σε καιρό ειρήνης.


Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης έχει τεθεί το σχέδιο με την ονομασία «Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης», σύμφωνα με το οποίο υπάρχει «απειλή» για τη Συνθήκη του Μοντρέ, όπως υποστηρίζουν οι 104 απόστρατοι ναύαρχοι.

Ειδικότερα, σε σχετικό δημοσίευμα του AFP, την Κυριακή (04/04), επισημαίνεται πως η «Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης» είναι ένα «φιλόδοξο πλάνο» του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο έχει στόχο την κατασκευή μιας πλωτής διώρυγας, παρόμοιας με εκείνη του Παναμά ή του Σουέζ.

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί