“Την 6η Ιουνίου, ο συνολικός αριθμός των Ιρανών προσκυνητών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του φετινού χατζ ανέρχεται σε 13”, δήλωσε η μονάδα υγείας και ιατρικών επιχειρήσεων της Ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου σε ανακοίνωση που μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Κανένα περαιτέρω στοιχείο δεν δόθηκε για τα αίτια των θανάτων, αλλά η ίδια πηγή δήλωσε ότι “τις τελευταίες ημέρες, οι θερμοκρασίες στις ιερές πόλεις της Σαουδικής Αραβίας έχουν φτάσει τους 47°C, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει βαριά θερμοπληξία στους προσκυνητές”.
Ο αριθμός των ιατρικών συμβουλών που παρασχέθηκαν σε Ιρανούς προσκυνητές στα κέντρα της Ερυθράς Ημισελήνου στη Μεδίνα και τη Μέκκα, στο δυτικό τμήμα του βασιλείου, ανήλθε σε 138.900, σύμφωνα με το IRNA.
Φέτος, 86.700 Ιρανοί πραγματοποίησαν το μεγάλο προσκύνημα στη Μέκκα και τα περίχωρά της, το οποίο μόλις ολοκληρώθηκε.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Πανελλήνιο ρεκόρ ΚΑΡΠΑ από 60.650 μαθητές
- Γάζα: Ο Τραμπ απειλεί τους μαχητές της Χαμάς «εάν συνεχίσουν να σκοτώνουν ανθρώπους»
- «Είμαστε έτοιμοι» – Ο Όρμπαν «τρίβει» τα χέρια του που θα υποδεχθεί Πούτιν και Τραμπ!
- Με τον Πούτιν θα συναντηθεί ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν
- Χάος στην Κένυα: Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά πολιτών που θρηνούσαν σε στάδιο – 4 νεκροί, vid
- Άγαλμα της Μαρία Κάλλας στη Φλωρεντία – Σχεδιάζεται πλατεία αφιερωμένη στην Ελληνίδα υψίφωνο, vid
- Τελείωσε το τηλεφώνημα Πούτιν-Τραμπ! Θα συναντηθούν στην Βουδαπέστη
- Δήμος Θεσσαλονίκης και ΑΠΘ συνεργάζονται για την αναβάθμιση του Ντεπώ
- Η Παλαιστινιακή Αρχή παρουσίασε το δικό της σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Γάζας
- Δημοσκόπηση: Τα ποσοστά των κομμάτων αυτή την στιγμή