«Τοπίο Κόλασης»! Το αμερικανικό πολεμικό σχέδιο εναντίον της Κίνας

Ο νέος αρχηγός της Διοίκησης Ινδο-Ειρηνικού του Πενταγώνου, Ναύαρχος Samuel Paparo,

έκανε μια ισχυρή δήλωση κατά του Πεκίνου, περιγράφοντας μια προγραμματισμένη στρατιωτική απάντηση των ΗΠΑ σε μια πιθανή σύγκρουση για την Ταϊβάν.

Συγκεκριμένα, ενώ οι Κινέζοι φέρονται να θέλουν να εισβάλουν στην Ταϊβάν μέχρι το 2027, οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους συμμάχους τους στην περιοχή, θέλουν να διασφαλίσουν ότι μια πιθανή κινεζική εισβολή δεν θα έχει επιτυχία, σύμφωνα με την Washington Post, την οποία επικαλούνται ρωσικά και κινεζικά ΜΜΕ!

Το σχέδιο προβλέπει την ταχεία κατασκευή και ανάπτυξη χιλιάδων νέων μη επανδρωμένων αεροσκαφών που θα κατακλύσουν τα στενά της Ταϊβάν και θα κρατήσουν απασχολημένο τον στρατό της Κίνας μέχρι να φτάσει περισσότερη βοήθεια!

Στόχος είναι να αποτραπεί κινεζική εισβολή, είπε ο Ναύαρχος Samuel Paparo, ο νέος επικεφαλής της Διοίκησης Ινδο-Ειρηνικού των ΗΠΑ, στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών: «Η δουλειά μου είναι να διασφαλίσω ότι ο στρατός των ΗΠΑ και οι σύμμαχοι θα μπορέσουν να επικρατήσουν στην περιοχή». Η πιθανή στρατηγική της Κίνας είναι να συντρίψει την Ταϊβάν με μια μαζική απροειδοποίητη επίθεση, είπε ο Paparo.

Το σχέδιο φέρει το όνομα “Τοπίο κόλασης”, τόνισε ο Paparo και προβλέπει πως άπαξ και ο στόλος εισβολής της Κίνας αρχίσει να κινείται κατά μήκος της πλωτής οδού που χωρίζει την Κίνα από την Ταϊβάν, ο αμερικανικός στρατός θα αναπτύξει χιλιάδες μη επανδρωμένα υποβρύχια, μη επανδρωμένα πλοία επιφανείας και εναέρια drones! Κατά, αυτόν τον τρόπο, ελπίζουν πως θα γεμίσουν την περιοχή, σταματώντας την όποια ξαφνικά κινεζική επίθεση! Έτσι ελπίζουν να κερδηθεί χρόνος, προκειμένου να δοθεί η κατάλληλη απάντηση στο Πεκίνο!

Ωστόσο, ακόμα και αν το «Τοπίο Κόλασης» είναι έτοιμο εγκαίρως, τα σμήνη των drone από μόνα τους δεν θα επαρκούν απέναντι στην τεράστια στρατιωτική συγκέντρωση των δυνάμεων της Κίνας!

Αυτό γιατί αμερικανικός στρατός δεν έχει επί του παρόντος αξιόπιστο τρόπο, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, να σταματήσει τους κινεζικούς υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ. Πέραν τούτου, τα αεροδιαστημικά μέσα των ΗΠΑ θα είναι ευάλωτα απέναντι στον «Δράκο»! Όπως τονίζεται, οι στρατιωτικές παραδόσεις της Ουάσινγκτον στην Ταϊβάν έχουν καθυστερήσει, ενώ, επιπροσθέτως, αξιωματούχοι της Ιαπωνίας αποκαλύπτουν πως οι ΗΠΑ δεν έχουν ικανοποιήσει ακόμα την ανάγκη των Γιαπωνέζων για την συγκρότηση κοινής ομάδας δράσης με στόχο την προετοιμασία πιθανής αντιπαράθεσης με την Κίνα για την Ταϊβάν ή ακόμα και στην νότια κινεζική θάλασσα!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-ROK MINISTRY OF DEFENSE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί