Ο αρχηγός του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχος Κάι-Άχιμ Σένμπαχ παραιτήθηκε μετά τις δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «αξίζει τον σεβασμό», ότι το Κίεβο δεν θα επανακτήσει ποτέ τη χερσόνησο της Κριμαίας και ότι «ο Πούτιν θέλει να αντιμετωπίζεται ως ίσος από τη Δύση», σύμφωνα με κυβερνητική πηγή στο Βερολίνο.
Ο Γερμανός αξιωματούχος συγκεκριμένα είχε δηλώσει:
«Αυτό που θέλει (ο Πούτιν) πραγματικά είναι ο σεβασμός. Και, Θεέ μου, το να σεβαστείς κάποιον δεν κοστίζει πολύ, δεν κοστίζει τίποτα. Είναι εύκολο να του δώσουν τον σεβασμό που ζητά – και πιθανόν να του αξίζει», είχε πει ο Σένμπαχ, χαρακτηρίζοντας τη Ρωσία παλιά και σημαντική χώρα.
Αμέσως μετά, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο είπε ότι τα σχόλια του Σένμπαχ δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση της Γερμανίας, ούτε στο περιεχόμενο, ούτε στη διατύπωσή τους. «Ο αντιναύαρχος Σένμπαχ θα έχει την ευκαιρία να εκφράσει την άποψή του» στην υπουργό Άμυνας, είχε προσθέσει.
Παράλληλα, η Ουκρανία κατηγόρησε την Γερμανία ότι «ενθαρρύνει» τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την άρνηση του Βερολίνου να αποστείλει όπλα στο Κίεβο που ανησυχεί για επικείμενη εισβολή έπειτα από την συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορά της.
Κατόπιν όλων αυτών ο Κάι-Άχιμ Σένμπαχ παραιτήθηκε.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κλοπή 3 πινάκων από μουσείο κοντά στην Πάρμα της Ιταλίας
- Επιστήμονες ανακάλυψαν τεράστιο απολίθωμα δεινοσαύρου 66 εκατομμυρίων ετών – μαζί με το δέρμα του! (Photo)
- Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από 1η Απριλίου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- Επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης σε βιομηχανία στο νότιο Ισραήλ
- Ανακαλύφθηκε άθικτο ελληνικό πλοίο 2.400 ετών στη Μαύρη Θάλασσα – Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ερευνητές (Photo)
- Περισσότεροι από 1.200 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο από την έναρξη του πολέμου
- Υπό έλεγχο η φωτιά σε ρωσικό λιμάνι που διαχειρίζεται χιλιάδες βαρέλια πετρελαϊκών εξαγωγών – Προκλήθηκε από ουκρανικό drone
- Πακιστάν: Ενώ μιλούσαν για πόλεμο… συνέβη αυτό (ΒΙΝΤΕΟ)
- Ο Νετανιάχου διέταξε τον στρατό να “επεκτείνει τη ζώνη ασφαλείας” στον νότιο Λίβανο
- Την Τρίτη 31/3 η κηδεία της Μαρινέλλας – Σε προσκύνημα η σορός της στη Μητρόπολη Αθηνών









