Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει με την Δύση το ενδεχόμενο μίας στρατηγικής σημασίας «παγκόσμιας ειρήνης», υπό την προϋπόθεση να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντας της «Αρκούδας» όπως και οι πολιτικοιδεολογικές απόψεις της σε σχέση με την πολιτική πορεία των διεθνών πραγμάτων.
Σε διαφορετική περίπτωση, ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι η κοινωνία κινδυνεύει να επιστρέψει σε παγκόσμιο πόλεμο, εάν δεν υπάρξει διεθνής προσπάθεια για την άμβλυνση των υφιστάμενων παγκόσμιων εντάσεων και ανισορροπιών.
Μιλώντας στις 27 Ιανουαρίου, στην τηλεδιάσκεψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την Ατζέντα του Νταβός, διατύπωσε μια ζοφερή πρόβλεψη και σημείωσε ότι η τρέχουσα εποχή παρουσιάζει ομοιότητες με τις δεκαετίες του 1920 και του 1930 πριν από την «καταστροφή του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου».
«Σήμερα, μια τέτοια τρομακτική σύγκρουση δεν είναι, ελπίζω, δυνατή, διότι θα σημάνει το τέλος του πολιτισμού μας», υπογράμμισε και συνέχισε:
«Θα ήθελα να επαναλάβω πως η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί απρόβλεπτα και ανεξέλεγκτα, αν καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα και δεν κάνουμε τίποτα για να την αποφύγουμε. Δεν αποκλείεται να βιώσουμε μια πραγματική κατάρρευση στην παγκόσμια ανάπτυξη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν απρόβλεπτο όλων εναντίον όλων».
Δείτε το βίντεο που εξασφάλισε το el.gr:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ημέρα συνάντησης Μητσοτάκη και Ερντογάν στην Άγκυρα! Τι αναμένεται να συζητηθεί και ποιό είναι το πρόγραμμα
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Φεβρουαρίου
- Επική μονομαχία γιαγιάδων στo δρόμο με σκούπα και σπρέι…έγινε παγκόσμιο viral, vid
- Γυναικεία κινεζική ομάδα SWAT κατατρόπωσε την αντρική ομάδα SWAT της Ινδίας, ΒΙΝΤΕΟ
- Εκκλήσεις κρατών για τις εξωφρενικές τιμές ενέργειας στην Ευρώπη της αποανάπτυξης
- 19 χρόνια μετά μνημονεύεται ακόμα η κομβική ομιλία του Πούτιν στο Μόναχο
- Ιρλανδία: Παρουσίαση πρωτοποριακού προγράμματος παροχής βασικού εισοδήματος για τους καλλιτέχνες
- ΣΥΡΙΖΑ: Καταψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο τη «ρήτρα διασφάλισης» της Συμφωνίας EU-MERCOSUR
- Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ : Η ΕΕ οφείλει να προστατεύει τους παραγωγούς της και όχι να τους αφήνει εκτεθειμένους
- Κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: Με δύο προφυλακίσεις ολοκληρώθηκαν οι απολογίες της πρώτης ομάδας









