Το Σπήλαιο του Θανάτου της Κόστα Ρίκα σκοτώνει κάθε πλάσμα που μπαίνει σε αυτό(vid)

Το τουριστικό συγκρότημα Recreo Verde στη Venecia de San Carlos, στην Κόστα Ρίκα, φιλοξενεί ένα μικροσκοπικό ορεινό σπήλαιο που έχει γίνει γνωστό ως The Cave of Death λόγω της ικανότητάς του να σκοτώνει οποιοδήποτε πλάσμα εισέρχεται σε αυτό.

Στην άκρη του ηφαιστείου Poas, το la Cueva de la Muerte έχει μόνο 2 μέτρα βάθος και 3 μέτρα μήκος, γεγονός που το κάνει ένα φαινομενικά άνετο καταφύγιο για έντομα, πουλιά και μικρά ζώα που αναζητούν καταφύγιο. Αλλά τα φαινόμενα μπορεί να παραπλανήσουν, καθώς η είσοδος σε αυτό το μικροσκοπικό σπήλαιο έχει ως αποτέλεσμα έναν σχεδόν ακαριαίο θάνατο.

Αν και η μικροσκοπική σπηλιά φαίνεται ακίνδυνη με γυμνό μάτι, είναι γεμάτη με μονοξείδιο του άνθρακα, ένα άχρωμο, άοσμο, άγευστο αέριο που τυχαίνει να είναι επίσης εξαιρετικά τοξικό. Για να δείξουν πόσο θανατηφόρο είναι στην πραγματικότητα το Σπήλαιο του Θανάτου, οι ντόπιοι οδηγοί τοποθετούν έναν αναμμένο φακό μέσα στο σπήλαιο και σβήνει αμέσως λόγω της απουσίας οξυγόνου και της υψηλής συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα.

Κανείς δεν ξέρει ακριβώς από πού προέρχεται το διοξείδιο του άνθρακα στο Σπήλαιο του Θανάτου, αλλά αρκετοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η οργανική φύση του αερίου υποδηλώνει ότι είναι αποτέλεσμα κοιτασμάτων ορυκτών που υπόκεινται σε υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις στο μάγμα της γης. όπου απουσιάζει το οξυγόνο. Η τοποθεσία του σπηλαίου κοντά σε ένα ενεργό ηφαίστειο μπορεί επίσης να έχει κάποια σχέση με το αέριο.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το La Cueva de la Muerte παράγει περίπου 30 κιλά διοξειδίου του άνθρακα κάθε ώρα.

Οι θανατηφόρες ιδιότητες αυτού του μικροσκοπικού σπηλαίου ανακαλύφθηκαν τυχαία κατά τη διάρκεια των σταδίων κατασκευής του συγκροτήματος Recreo Verde. Ένας εργαζόμενος που έφτασε πολύ κοντά στην είσοδο άρχισε να αισθάνεται άρρωστος, κάτι που οδήγησε σε ενδελεχή έρευνα του περιβάλλοντος χώρου. Η θανατηφόρα φήμη του έκανε το Σπήλαιο του Θανάτου να γίνει ένα από τα λίγα εμπορικά σπήλαια όπου οι επισκέπτες δεν μπαίνουν μέσα.

Το Σπήλαιο του Θανάτου διαθέτει πολλά σημάδια που προειδοποιούν τους ανθρώπους να μην εισέλθουν σε αυτό αν εκτιμούν τη ζωή τους, αλλά το μικρό του μέγεθος και η στενή είσοδός του καθιστούν επίσης πολύ δύσκολη την πρόσβαση από τον άνθρωπο. Επίσης, το πυκνό διοξείδιο του άνθρακα (περίπου 80 – 90 τοις εκατό καθαρότητας) συνήθως παραμένει στο κάτω μέρος του δαπέδου του σπηλαίου, καθιστώντας το μέρος πιο θανατηφόρο για τα μικρά ζώα. Αρχίζουν να ασφυκτιούν λίγες στιγμές μετά την είσοδό τους στη σπηλιά.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί