Το ρωσικό Su-57 5ης γενιάς εξοπλίζεται με ανώτερους πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς

Οι προηγμένες δυνατότητες του Su-57 έπαιξαν ζωτικό ρόλο στην εντυπωσιακή απόδοση αυτού του μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς κατά τις επιχειρήσεις του στη ρωσική Ειδική Στρατιωτική Επιχειρησιακή Ζώνη στην Ουκρανία.


Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-57 πέμπτης γενιάς είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονους πυραύλους κρουζ μεγάλης εμβέλειας (LRCM) τοποθετημένους εντός ατράκτων, ανέφερε ενημερωμένη πηγή στο Sputnik.

«Αν και αυτός ο LRCM είναι μικρότερος από τα ανάλογα του που χρησιμοποιούνται στην ρωσική αεροπορία μεγάλης εμβέλειας, η οποία περιλαμβάνει επί του παρόντος τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS και Tu-160, το βεληνεκές του πυραύλου είναι ισοδύναμο με αυτό που μεταφέρει το προαναφερθέν αεροσκάφος», τόνισε η πηγή.

Εξήγησε ότι οι προγραμματιστές κατάφεραν να επιτύχουν «σημαντική μείωση στο μέγεθος των νέων πυρομαχικών χάρη στον τέλεια εκλεπτυσμένο σχεδιασμό της πτυσσόμενης πτέρυγας και της εσωτερικής διάταξης, καθώς και στην χρήση ενός νέου μικρού μεγέθους κινητήρα turbojet bypass».

Αυτό προέκυψε αφότου ένα αμερικανικό αμυντικό ειδησεογραφικό περιοδικό ανέφερε ότι τα μαχητικά Su-57 είχαν δείξει την αποτελεσματικότητά τους στην ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, όπου απενεργοποίησαν επιτυχώς ουκρανικά συστήματα αεράμυνας, μεταξύ άλλων αποστολών.

Το μαχητικό πολλαπλών ρόλων Su-57 που αναπτύχθηκε από την Sukhoi έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει όλους τους τύπους στόχων αέρος, εδάφους και επιφανείας. Αυτό το αεροσκάφος αιχμής διαθέτει υπερηχητική ταχύτητα πλεύσης 2.400 km/h και υπερσύγχρονο εξοπλισμό επί του σκάφους.

Το μαχητικό είναι εξοπλισμένο με ένα ισχυρό ενσωματωμένο ραντάρ . Ο οπλισμός του τζετ περιλαμβάνει ένα πλήρες φάσμα πυραύλων αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους, όπως τα R-73 και K-37M, καθώς και βόμβες αέρος-αέρος.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί