• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το πρώτο tweet του Τραμπ από το νοσοκομείο- Ανησυχία για οικονομία και εκλογές στις ΗΠΑ

Το πρώτο tweet του Τραμπ από το νοσοκομείο- Ανησυχία για οικονομία και εκλογές στις ΗΠΑ

2020-10-03_080135
Τις πρώτες δηλώσεις του από το νοσοκομείο έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ λίγες ώρες μετά την εσπευσμένη εισαγωγή του, το βράδυ της Παρασκευής.

Η ηλικία του αμερικανού προέδρου, μεταξύ άλλων, αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα και όλα τα διεθνή ΜΜΕ έστρεψαν το βλέμμα τους στον Λευκό Οίκο. Οι στιγμές στις ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα κρίσιμες ενόψει μάλιστα και των επικείμενων εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Η δήλωση συμβούλου του Τραμπ ότι συντρέχει λόγος ανησυχίας για την υγεία του εντείνει τις ανησυχίες. Συγκεκριμένα ανέφερε στο CNN πως «Είναι σοβαρό» και πως ο Τραμπ είναι καταβεβλημένος.

Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από την πρώτη στιγμή ανέφεραν ότι ο «πλανητάρχης» θορυβήθηκε μετά τη διάγνωσή του και ανησυχούσε όλο και περισσότερο όσο περνούσε η ώρα, καθώς εμφάνισε συμπτώματα, όπως πυρετό. Λέγεται, δε, ότι ο Τραμπ μισεί τα νοσοκομεία και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να μην χρειαστεί να διανυκτερεύσει ποτέ σε κρεβάτι νοσηλείας.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος της Αμερικής και η σύζυγος του Μελάνια, βρέθηκαν θετικοί στον ιό, προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση με πτώση στους δείκτες των διεθνών αγορών, καθώς η ασθένεια του Τραμπ μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική (και) για την έκβαση των αμερικανικών εκλογών.

Για αυτό το λόγο και τα αμερικανικά ΜΜΕ έσπευσαν να τονίσουν ότι πρόκειται για προληπτικό μέτρο, αλλά και ο ίδιος ο Τραμπ φρόντισε να κάνει δήλωση ανακοινώνοντας στον αμερικανικό λαό την εισαγωγή του στο νοσοκομείο και διαβεβαιώνοντας τους πολίτες των ΗΠΑ ότι αισθάνεται καλά.

Πριν ο Αμερικανός Πρόεδρος μεταφερθεί με ελικόπτερο στο νοσοκομείο έστειλε μήνυμα στον αμερικανικό λαό.

«Θέλω σας ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη . Πηγαίνω στο νοσοκομείο Walter Reed και νιώθω πολύ καλά. Θέλω να βεβαιωθούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η Πρώτη Κυρία είναι πολύ καλά. Σας ευχαριστώ πολύ. Το εκτιμώ. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ», αναφέρει το μήνυμά του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Τις πρώτες δηλώσεις του έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ λίγες ώρες μετά την εσπευσμένη εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

Αν και σύμβουλός του νωρίτερα έκανε λόγο για μεγάλη σοβαρότητα της κατάστασης, σημειώνοντας πως ο Τραμπ είναι καταβεβλημένος, με μια λιτή ανάρτηση στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε μέσω Twitter αργά χθες, ότι πιστεύει πως τα πάει καλά.

«Πάω καλά, νομίζω! Σας ευχαριστώ όλους. ΑΓΑΠΗ!!!», ανέφερε ο πρόεδρος στην ανάρτησή του.

Το μήνυμα του γιατρού του
Μήνυμα για την κατάσταση της υγείας του στέλνει και ο γιατρός του Τραμπ, διαβεβαιώνοντας πως «πηγαίνει πολύ καλά», ενώ ενημερώνει πως του χορηγήθηκε ρεμδεσιβίρη.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Kayleigh McEnany, ανήρτησε στο Twitter ενημέρωση από τον ιατρό του αμερικανού προέδρου.

Η ενημέρωση αναφέρει:

«Το απόγευμα, σε συνεννόηση με ειδικούς από το Walter Reed και το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, πρότεινα τη μεταφορά του προέδρου στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed για περαιτέρω παρακολούθηση. Σήμερα το απόγευμα, με χαρά αναφέρω ότι ο πρόεδρος τα πάει πολύ καλά. Δεν χρειάζεται συμπληρωματικό οξυγόνο, αλλά σε συνεννόηση με ειδικούς επιλέξαμε να ξεκινήσουμε τη θεραπεία με χορήγηση ρεμδεσιβίρης. Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο και ξεκουράζεται».

Νωρίτερα, ο γιατρός ανακοίνωσε ότι στον Τραμπ χορηγήθηκε επίσης πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων. Ειδικότερα, έλαβε δόση 8 γραμμαρίων ως προληπτικό μέτρο, ενώ του χορηγήθηκε ψευδάργυρος, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μεταλατονίνη και ασπιρίνη.

photo screesnhot