Εκπρόσωπος του νέου προέδρου των ΗΠΑ παραιτήθηκε ύστερα από απειλές και σεξιστικά σχόλια κατά δημοσιογράφου.
Ο Τ. Τζ. Ντάκλο, τον οποίο ο Τζο Μπάιντεν είχε χρίσει αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου (υπό την Τζεν Ψάκι), φέρεται να απείλησε επανειλημμένα δημοσιογράφο που ετοίμαζε ένα άρθρο για την προσωπική του ζωή. Μετά τις αποκαλύψεις και αφού ο Λευκός Οίκος τον έβαλε σε διαθεσιμότητα, την Παρασκευή υπέβαλε την παραίτησή του.
Το Vanity Fair ανέφερε την Παρασκευή ότι ο 32χρονος είπε σε μια δημοσιογράφο του Politico, την Τάρα Παλμέρι «θα σας καταστρέψω» και έκανε σεξιστικά σχόλια σε βάρος της, όταν τον ρώτησε για τη σχέση του με μια άλλη δημοσιογράφο, την Αλέξι ΜακΚάμοντ του site Axios και για τα ζητήματα δεοντολογίας που θα μπορούσαν να προκύψουν από αυτό το γεγονός.
Ο Ντάκλο ήταν μέλος της προεκλογικής ομάδας του Τζο Μπάιντεν και στη συνέχεια έγινε αναπληρωτής της Τζεν Ψάκι, της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου.
Ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή τον έθεσε αρχικά σε διαθεσιμότητα για μια εβδομάδα.
«Ο Τ.Τζ. Ντάκλο ζήτησε συγγνώμη από τη δημοσιογράφο με την οποία είχε μια θυελλώδη συζήτηση για την προσωπική ζωή του», σχολίασε την Παρασκευή η Τζεν Ψάκι.
Το Σάββατο (13.02.2021) η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας ανακοίνωσε την παραίτηση του Ντάκλο.
Ο ίδιος σε ανακοίνωσή του μέσω twitter τόνισε πως “καμία λέξη δεν μπορεί να εκφράσει τη λύπη μου, την ντροπή μου και την αηδία μου για τη συμπεριφορά μου”.
(newsit)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο