Το πρώτο μέτρο που σκέφτεται η Ρωσία εναντίον των εχθρών της

Θέληση να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι αντίστοιχο με την επίθεση στην Μόσχα

Ρώσοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το μορατόριουμ για την θανατική ποινή που εισήχθη στην Ρωσία το 1996 σε σχέση με την ένταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης θα πρέπει να ανασταλεί. Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin πιστεύει ότι δεν χρειάζεται κανένα δημοψήφισμα για να συμβεί αυτό! Θα αρκούσε μόνο να το άρει το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Οι Ρώσοι έχουν αποφασίσει να σκληρύνουν στην στάση τους σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να περάσει παντού το μήνυμα και να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο στην Ρωσική Ομοσπονδία! Και αυτό φέρεται να είναι, σύμφωνα με την Pravda, το πρώτο μέτρο!

Οι δικηγόροι πιστεύουν ότι οι εκτελέσεις θα επιστρέψουν στην Ρωσία

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Νομοθεσίας της Κρατικής Δούμας, Πάβελ Κρασενίννικοφ , είπε ότι υπάρχουν λόγοι για την άρση του μορατόριουμ θανατικών ποινών!

Είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλιστεί ότι «τέτοιες πράξεις δεν θα επαναληφθούν», ενώ όλα τα άλλα ζητήματα πρέπει να επιλυθούν ανάλογα με την κοινωνική τους σημασία, πιστεύει ο Krasheninnikov.

Ακόμη και αν η Ρωσία επαναφέρει τη θανατική ποινή τώρα, λένε πως θα είναι αδύνατο να εκτελεστούν οι τρομοκράτες που έσπειραν τον τρόμο στην Μόσχα , καθώς ο νόμος δεν έχει αναδρομική ισχύ. Εκτός βέβαια αν αυτό αλλάξει!

Η κατάσταση πάντως ευνοεί την λήψη μιας τέτοιας απόφασης, επειδή οι ενέργειες που διέπραξαν οι τρομοκράτες στο Μέγαρο Crocus ήταν συγκλονιστικές. Οι τρομοκράτες αγνόησαν όλες τις αξίες της ανθρώπινης ζωής, όπως αναφέρεται!

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Συνταγματικής Νομοθεσίας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου , Αντρέι Κλίσας , είπε ότι «ούτε η Δούμα ούτε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο μπορούν να υπερβούν τις αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το θέμα της θανατικής ποινής».

Ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Valery Zorkin δήλωσε κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Νομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ότι η θανατική ποινή θα μπορούσε να αποκατασταθεί μόνο εάν εγκριθεί ένα νέο Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί