Την Τρίτη οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την σύνθεση της αποκλειστικά ανδρικής μεταβατικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν υπό τον μουλά Χασάν Ακχούντ, έναν στενό σύμμαχο του ιδρυτή του κινήματος, του μουλά Ομάρ.
“Η Γαλλία αρνείται να αναγνωρίσει ή να έχει οποιεσδήποτε σχέσεις με αυτή την κυβέρνηση. Περιμένουμε τις ενέργειές τους. Έχουμε εκθέσει μια σειρά από όρους”, είπε ο υπουργός χθες όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο France 5.
Μεταξύ άλλων η Γαλλία θέλει να επιτρέψουν οι Ταλιμπάν την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχές που δεν ελέγχονται από το κίνημα και να δώσουν σε εκείνους που το επιθυμούν την ευκαιρία να φύγουν από την χώρα, διευκρίνισε ο γάλλος ΥΠΕΞ.
“Είπαν επανειλημμένως ότι θα επιτρέψουν σε κάποιους ξένους και Αφγανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα χωρίς προβλήματα και μίλησαν επίσης και για μια κυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς. Μολαταύτα ψεύδονται. Δεν υπάρχει αποτέλεσμα”, είπε ο υπουργός.
(φωτο: pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παραβιάσεις της συμφωνηθείσας εκεχειρίας καταγγέλλει o πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου
- ΗΠΑ: Το ΝΑΤΟ “δοκιμάστηκε και απέτυχε” λέει ο Λευκός Οίκος
- Στη ΜΕΘ με βακτηριακή μηνιγγίτιδα 19χρονος φοιτητής στα Τρίκαλα – Προσπάθεια αποδιασωλήνωσής του αύριο
- Ποδόσφαιρο-Super League (Play Out 9-14, 2η αγωνιστική): Αυτή είναι η βαθμολογία
- Drone χτύπησε μεγάλο πετρελαιαγωγό στη Σ. Αραβία παρά την εκεχειρία
- Τότε ξεκινά στο Πακιστάν ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ιράν
- Επανέρχονται τα δρομολόγια του Προαστιακού τις καθημερινές στο τμήμα αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια – αεροδρόμιο
- 5 τρόποι για να καταλάβετε αν ένα αυγό είναι χαλασμένο
- Στον απόηχο του ρωσικού ισχυρισμού – Τι θα γινόταν αν η ΕΕ αποκτούσε πυρηνικά όπλα;
- Νομικός γρίφος η υπηκοότητα ενός μωρού: Γεννήθηκε σε πτήση από Τζαμάικα προς Ν. Υόρκη!









