Η ρωσική βουλή ενέκρινε σήμερα με την μορφή του κατεπείγοντος νομοσχέδιο που επιτρέπει στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) να διατάζει τους παρόχους τηλεπικοινωνιών να μπλοκάρουν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου.
Η Κρατική Δούμα (κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) σε επείγουσα συνεδρίασή της ενέκρινε σήμερα σε δεύτερη και τρίτη ανάγνωση την τροπολογία του νόμου περί τηλεπικοινωνιών.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης, η διατύπωση που απαιτούσε την λήψη αποφάσεων αυτού του είδους για την προστασία των πολιτών και του κράτους από απειλές κατά της ασφάλειας, αφαιρέθηκε από το τελικό κείμενο.
Αντ’ αυτού, η ηγεσία της χώρας θα καθορίζει τους λόγους. Αυτό επιτρέπει στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, για παράδειγμα, να διατάζει την διακοπή λειτουργίας του διαδικτύου για όλη την χώρα ή για μια ειδική περιοχή, αναφέρουν τα δημοσιεύματα.
Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας θα απαλλάσσονται της ευθύνης εάν οι πελάτες τους παραπονεθούν για απαγόρευση πρόσβασης.
Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έχουν ήδη απενεργοποιηθεί κατ’ επανάληψη, σε περιπτώσεις ύπαρξης απειλών από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κοντά σε αεροδρόμια.
Η νέα τροπολογία θα τεθεί σε ισχύ 10 ημέρες αφότου υπογραφεί από τον Πούτιν, κάτι το οποίο θεωρείται τυπική διαδικασία.
Οι εξουσίες της FSB έχουν ενισχυθεί σημαντικά υπό την ηγεσία του Πούτιν, ο οποίος ήταν κάποτε επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών.
Να λοιπόν που με αφορμή την Ουκρανία εφαρμόζονται τέτοια μέτρα στην Ρωσία.
Άλλωστε στόχος τόσο της δεξιά τάξης πραγμάτων, η οποία καθοδηγεί τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, και στηρίζει τον Πούτιν, όσο και της διεθνιστικής τάξης πραγμάτων, η οποία επικρατεί ιδεολογικά στην Ευρώπη, είναι ο έλεγχος των πολιτών.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η πολυτάλαντη Βαλεντίνα Λισίτσα εύχεται για την κινεζική πρωτοχρονιά ζωγραφίζοντας! vid
- Ενώ μιλάνε στην Γενεύη, τι γίνεται με τον Ζελένσκι;
- Καταργούνται αύριο δρομολόγια στην γραμμή Κατάκολο – Πύργος – Ολυμπία λόγω βλάβης τροχαίου υλικού
- Αχελώος: Μήνυμα του 112 λόγω ελεγχόμενης υπερχείλισης του φράγματος του Στράτου στο Καστράκι Αιτωλοακαρνανίας
- Πιερρακάκης: Ο διεθνής ρόλος του ευρώ η απάντηση στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη
- Ρωσία-Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των διήμερων διαπραγματεύσεων στη Γενεύη
- Οι φράουλες βουτηγμένες στη σοκολάτα που έγιναν viral στο TikTok – Πώς να τις φτιάξετε στο σπίτι, vid
- Αλεξάνδρα Σδούκου: Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματικός, αλλά εθνικός στόχος
- Ισχυρές ενδείξεις για σημαντικά αποθέματα υδρογοναθράκων, σύμφωνα με τον Γ. Μανιάτη
- Θρήνος στην Πάρο: Κατέληξε ο 18χρονος που τραυματίστηκε χθες το βράδυ σε τροχαίο









