Δεν έχουν τέλος οι κλοπές αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη, με τις συμμορίες να επινοούν ολοένα και περισσότερες μεθόδους προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους.
Πολλές φορές, μάλιστα, οι κλέφτες δεν στοχεύουν στην ολική κλοπή του οχήματος, μιας και τους αρκεί να αποσπάσουν χρήματα ή μεγάλης αξίας αντικείμενα από το εσωτερικό του οχήματος.
Τα περιστατικά αφαίρεσης πολύτιμων αντικειμένων από την καμπίνα των ΙΧ έχουν αρχίσει να αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς -μεταξύ άλλων- στους δρόμους της Ισπανίας, με τις αστυνομικές αρχές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
«Όπλο» στα χέρια των συμμοριών αποδεικνύεται ένα νέο κόλπο με το οποίο ξεγελούν τους οδηγούς. Ενδεικτικό της δράσης των σπειρών είναι ένα βίντεο που δημοσίευσε στις 22 Φεβρουαρίου 2023 η αστυνομία της Καταλονίας, προκειμένου να τους επιστήσει την προσοχή.
Ένας άνδρας πλησιάζει σταθμευμένο ΙΧ στο οποίο μόλις έχει εισέλθει η οδηγός της. Με προσεκτικές κινήσεις, ο άνδρας ξεφουσκώνει το δεξί πίσω ελαστικό του αυτοκινήτου και στη συνέχεια επικοινωνεί το… υποτιθέμενο πρόβλημα στην ανυποψίαστη γυναίκα.
Έντρομη η τελευταία εξέρχεται από το όχημά της προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το όχημά της.
Το έδαφος πλέον είναι έδαφος για να αναλάβει δράση ο συνεργός του… υπεράνω πάσης υποψίας άντρα. Ο συνεργός, που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν κρυμμένος πίσω από ένα άλλο ΙΧ, εισέρχεται στο εσωτερικό του οχήματος και αφαιρεί κάθε πολύτιμο αντικείμενο της γυναίκας. Οι δράστες έχουν ολοκληρώσει το έργο τους και στη συνέχεια γίνονται καπνός με τη λεία τους.
Το βίντεο που δημοσίευσε η αστυνομία της Καταλονίας καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας που ήταν τοποθετημένη σε Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) του αυτοκινητοδρόμου AP-7, κοντά στην πόλη της Ταραγόνα.
Όπως αναφέρουν ισπανικά μέσα, οι δράστες έχουν συλληφθεί, ενώ όπως αποδείχθηκε από τις έρευνες των αρχών, άνηκαν σε εγκληματική ομάδα που «ειδικεύεται» στις κλοπές αυτοκινήτων.
Υπενθυμίζεται ότι το… ξεφούσκωμα των ελαστικών δεν είναι το μοναδικό κόλπο στο «ρεπερτόριο» των σπειρών. Πολλές φορές χρησιμοποιούν ένα άδειο μπουκάλι νερού και ενίοτε παγιδεύουν τους οδηγούς με ένα κομμάτι χαρτί στο παρμπρίζ.
carandmotor – freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το 93% όσων κινούνται στους δρόμους… φοβάται την επικίνδυνη συμπεριφορά των υπολοίπων
- Viral o “Iron Man” εστιάτορας στην Κίνα: Έφτιαξε στολή ρομπότ…και παραδίδει φαγητό! vid
- Κέλλας: «Τα 4 βασικά αιτήματα των αγροτών έγιναν δεκτά»
- Ινδία: Επιβατικό τρένο συγκρούστηκε με κοπάδι ελεφάντων – Επτά ελέφαντες σκοτώθηκαν, vid
- Κεντρικοί δρόμοι των Βρυξελλών γέμισαν… πατάτες λόγω των αγροτών, vid
- Τροχαίο ατύχημα στα Χανιά: Χωρίς τις αισθήσεις του ο οδηγός – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
- Πρόεδρος ΕΕΘ: «Οι μεγάλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες δεν αφήνουν ούτε μισό σεντ στην ελληνική οικονομία»
- Κινέζος Άγιος Βασίλης: “Mεταμόρφωσαν” διοικητή της δυναστείας Τσινγκ σε Άγιο Βασίλη
- Το Ιράν εκτέλεσε άνδρα που καταδίκασε για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ
- Μανιταρο-προορισμός φιλοδοξεί να γίνει η Αρναία Χαλκιδικής, με μανιταροσαφάρι και συνταγές με τρούφα









