Το νέο διαβατήριο του Βελγίου έχει Τεν Τεν, Λούκι Λουκ και Στρουμφάκια στις σελίδες του – Βίντεο

Το ντιζάιν του βελγικού διαβατηρίου είναι αφιερωμένο στη σειρά κόμικ «Τεν Τεν», που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς του Βελγίου και είναι αναγνωρίσιμο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Βέλγιο άρχισε να δίνει στους πολίτες του διαβατήρια με καινούριο ντιζάιν που θα περιλαμβάνει τους πρωταγωνιστές του κόμικ «Τεν Τεν».

Όπως ανέφερε το βελγικό Υπουργείο Εξωτερικών σε σχετική ανακοίνωσή του, το νέο επίσημο ταξιδιωτικό έγγραφο της χώρας θα φιλοξενεί στις σελίδες του χαρακτήρες όπως ο δαιμόνιος δημοσιογράφος Τεν Τεν, αλλά και τα Στρουμφάκια και ο μοναχικός καουμπόι Λούκι Λουκ, μεταξύ άλλων.

Όπως ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Σόφι Βίλμες, το νέο σχέδιο του βελγικού διαβατηρίου αντιπροσωπεύει την κουλτούρα της χώρας, αλλά είναι καλύτερα προστατευμένο απέναντι στην πλαστογραφία.

«Η κυκλοφορία του νέου διαβατηρίου αποτελεί μια ευκαιρία για εμάς να προωθήσουμε την 9η Τέχνη, αυτή των κόμικ, που αποτελεί κεντρικό στοιχείο της κουλτούρας μας και της επιρροής μας στον κόσμο» ανέφερε η Βελγίδα υπουργός Εξωτερικών.

«Το βελγικό διαβατήριο είναι ένα από τα καλύτερα διαβατήρια στον κόσμο, μια πηγή περηφάνιας για μας, αλλά ένα αντικείμενο του πόθου για τους παραχαράκτες» συνέχισε η υπουργός Βίλμες. «Γι’ αυτό και εργαζόμαστε διαρκώς για να βελτιώσουμε την ασφάλειά του» εξήγησε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του καινούριου βελγικού διαβατηρίου, θα είναι ανοιχτή στο κοινό μια έκθεση της ιστορίας του ταξιδιωτικού εγγράφου του Βελγίου, στο μουσείο Comics Art Museum των Βρυξελλών, από τις 28 Γενάρη έως τις 6 Μάρτη.

Να τονίσουμε ότι το καινούριο διαβατήριο του Βελγίου με τον Τεν Τεν, τα Στρουμφάκια, τον Λούκι Λουκ, αλλά και τον Μαρσουπιλαμί και άλλους ήρωες των παιδικών μας χρόνων κυκλοφορεί από τις 7 Φλεβάρη.

Δείτε το βίντεο:

(από sputniknews. gr / photo: videoscreenshot)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί