«Το ευρωπαϊκό τρένο οδεύει προς τον πόλεμο» – Δηλώσεις του Όρμπαν που θα συζητηθούν

Ποιός μπορεί να σταματήσει την σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας, σύμφωνα με τον ίδιο!

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, αλλά η Ουγγαρία δεν θα λάβει μέρος σε αυτήν, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στον ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth .

Όπως εξήγησε:

«Είναι απελπιστικό και το τίμημα για αυτό θα είναι τόσο υψηλό που δεν θα αξίζει τον κόπο».

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας είπε ότι συμφώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει στην στρατιωτική αποστολή της συμμαχίας.

Όπως είπε:

“Το ευρωπαϊκό τρένο οδεύει προς τον πόλεμο. Εάν η κυβέρνησή μας υποστηρίξει τον λαό στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μπορώ να τραβήξω το φρένο έκτακτης ανάγκης, το τρένο θα σταματήσει και οι Ούγγροι θα κατέβουν».

Ο Όρμπαν πρόσθεσε ότι μόνο ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να «σταματήσει την πολεμική πορεία» εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2024.

Η σύσταση αποστολής συμμαχίας στην Ουκρανία ανακοινώθηκε από την Πολωνία τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών Radosław Sikorski, δεν πρόκειται για είσοδο στην σύγκρουση, αλλά κυρίως για εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών.

Ο πρωθυπουργός Όρμπαν απορρίπτει την στρατιωτική βοήθεια για το Κίεβο και επικρίνει τις ενέργειες των δυτικών χωρών στην σύγκρουση. Ειδικότερα, η Ουγγαρία είναι πλέον η μόνη χώρα της ΕΕ που εμποδίζει την παροχή κεφαλαίων στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Όρμπαν, η νατοϊκή παρέμβαση στην σύγκρουση θα «κατέστρεφε την Ευρώπη».

Η Μόσχα καταδικάζει κάθε βοήθεια προς το Κίεβο. Το Κρεμλίνο προειδοποίησε ότι η εμφάνιση στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα καταστήσει αναπόφευκτη μια σύγκρουση μεταξύ της συμμαχίας και της Ρωσίας.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί