Όπως διαβάσατε νωρίτερα, ο εθνίκο-δεξιός ηγέτης Γκερτ Βίλντερς, με ξεκάθαρη αντιμεταναστευτική ατζέντα, είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών στην Ολλανδία, προκαλώντας πολιτικό σεισμό σε όλη την Ευρώπη.
Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία από τα εκλογικά αποτελέσματα, το Κόμμα για την Ελευθερία του Βίλντερς (PVV) εξασφαλίζει 37 από τις 150 έδρες στο κοινοβούλιο της χώρας, ενώ ο δεύτερος πολιτικός σχηματισμός, η Πράσινη Αριστερά- Εργατικό Κόμμα, με επικεφαλής τον πρώην Επίτροπο στην ΕΕ, Φρανς Τίμερμας, λαμβάνει 25 έδρες.
Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ, ανά την Ευρώπη, υπάρχει μεγάλη δεξιά κινητικότητα και σε άλλες χώρες και δη στην καρδιά της Ευρώπη!
Ο Philip Dewinter, Βέλγος πολιτικός, από τα ηγετικά μέλη του Vlaams Belang, ενός δεξιού φλαμανδικού, αποσχιστικού πολιτικού κόμματος, βγήκε μπροστά κατά των αλλοδαπ΄’ων που πλέον ταλανίζουν την Ευρώπη!
Όπως έχει δηλώσει σχετικά πρόσφατα:
«Εάν έχετε πλειοψηφία Ισλαμιστών πιστών στην πόλη ή, σε μια χώρα, η “Δημοκρατία” είναι τελειωμένη.
Γιατί το Ισλάμ είναι αντιδημοκρατικό. Το Ισλάμ είναι θεοκρατικό. Δεσμεύεται στον Αλλάχ, δεσμεύεται στην δική του θρησκεία, αλλά δεν δεσμεύεται στην “Δημοκρατία”.
Συνεπώς, ο πραγματικός κίνδυνος της δημοκρατίας είναι το Ισλάμ, -όχι η γραφή των συντηρητικών, πατριωτικών κομμάτων.
Υπερασπιζόμαστε την Δημοκρατία, ενάντια στα χαρακτηριστικά του Ισλάμ».
Μένει να φανεί, κατά πόσο οι λεγόμενες δεξιές δυνάμεις θα δυναμώσουν και ποία θα είναι πράγματι η ατζέντα τους!
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Προσεχώς η καμπάνια ενδυνάμωσης νεαρών κοριτσιών για το χάπι βιασμού
- Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα για τις ελληνικές σπουδές ανά τον κόσμο
- Γερμανία: Καμία πτήση από και προς το αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου την Τετάρτη, λόγω απεργίας
- Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές
- Γενικό μπλακ άουτ στην Κούβα – Χωρίς ρεύμα 10 εκατομμύρια άνθρωποι
- Θετικά στον αφθώδη πυρετό δείγματα από μονάδα βοοδειδών στη Λέσβο
- Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κατηγορούν το Πακιστάν για φονικό πλήγμα σε κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά
- Με καρκίνο του μαστού διαγνώστηκε η προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Σούζι Γουάιλς
- Υπό αμφισβήτηση η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή;
- Στη Βρετανία αύριο ο Β. Ζελένσκι









