Το 81% των Βουλγάρων είναι υπερήφανοι για την εθνικότητά τους – Οι Έλληνες ;

Τί αποκάλυψε δημοσκόπηση στη γειτονική χώρα

Περίπου το 81% των Βουλγάρων δηλώνουν υπερήφανοι που είναι Βούλγαροι, ενώ το 13% θεωρεί ότι η αυτοεκτίμηση δεν έχει καμία σχέση με την εθνική ταυτότητα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενήργησε πρόσφατα η εταιρεία έρευνας αγοράς JTN και παρουσιάστηκε από το τηλεοπτικό κανάλι bTV.

Μόνο το 5% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν αισθάνονται υπερηφάνεια που είναι Βούλγαροι και το 1% ντρέπεται για την εθνικότητά του.

Ο ορισμός της βουλγαρικής ταυτότητας περιλαμβάνει θέματα όπως ο σεβασμός της νομοθεσίας της χώρας και η αποδοχή του τοπικού τρόπου ζωής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Η ψήφος στις πολιτικές εκλογές προσδιορίζεται επίσης ως δομικό στοιχείο της ταυτότητας των πολιτών.

Η χρήση της βουλγαρικής γλώσσας (70%), η επίγνωση ότι ανήκουν σε μια κοινότητα και η ευθύνη απέναντι στα άλλα μέλη της κοινότητας θεωρούνται επίσης βασικά στοιχεία της ταυτότητας των Βουλγάρων.

Σύμφωνα με το 64% των ερωτηθέντων, η Βουλγαρία έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί βασιζόμενη στους δικούς της πόρους. Το 43% πιστεύει ότι μπορεί κάποιος να πετύχει στη χώρα αυτή με επιμονή και σκληρή δουλειά.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 2.015 Βουλγάρων ανδρών και γυναικών ηλικίας 16-75 ετών. Οι ερωτηθέντες αποτελούσαν αντιπροσωπευτικό δείγμα του βουλγαρικού πληθυσμού όσον αφορά το φύλο, την ηλικία, τον τόπο της κατοικίας και το μέγεθος της κοινότητάς όπου ζουν.


pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί