Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Suhail Saheen ανέφερε ότι οι Ταλιμπάν βρίσκονται σε επικοινωνία με τους Κινέζους για την παραμονή της κινεζικής πρεσβείας στην Καμπούλ.
Οι συζητήσεις αυτές διεξάγονται μεταξύ του αρμόδιου αναπληρωτή Διευθυντή εξωτερικών των Ταλιμπάν Αμπντούλ Σαλάμ Χανάφι και του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Κίνας Γού Τζιανγκάο με τις δύο πλευρές να συζητούν για την κατάσταση στην περιοχή ακι τους Κινέζους να δηλώνουν την επιθυμία τους για διατήρηση της πρεσβείας τους στη χώρα, πράγμα που βρίσκει τους Ταλιμπάν αρκετά δεκτικούς καθώς κοιτούν τις σχέσεις τους με την Κίνα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
1/3
— Suhail Shaheen. محمد سهیل شاهین (@suhailshaheen1) September 2, 2021
Abdul Salam Hanafi, Deputy Director, PO held a phone conversation with Wu Jianghao, Deputy Foreign Minister of the People’s Republic of China. Both sides discussed the ongoing situation of the country and future relations. The Chinese Deputy Foreign Minister said that
Οι Ταλιμπάν γνωρίζουν ότι χρειάζονται διεθνή αναγνώριση την οποία φαίνεται ότι έχουν διαβεβαιώσεις ότι θα έχουν αφού οι Αμερικανοί αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ότι παρέδωσαν την εξουσία στους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ηθελημένα.
Το διπλωματικό κενό πάντως οι Κινέζοι θέλουν να το καλύψουν αφού ένας άξονας Κίνας-Αφγανιστάν-Ιράν-Συρίας είναι προς το συμφέρον των Κινέζων στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν περισσότερα ερείσματα σε περιοχές που μέχρι πρότινος υπήρχε έντονη παρουσία και επιρροή της Δύσης.Ήδη, η Ινδία έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να ανοίξει την πρεσβεία της στο νέο κράτος του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν και έτσι οι Ταλιμπάν θα πετύχουν, τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο, την πολυπόθητη διεθνή αναγνώριση της εξουσίας τους στη χώρα.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Κρύος ιδρώτας» στη Βρετανία με ρωσικά υποβρύχια: «Δεν θα πάρουμε τα μάτια μας από τον Πούτιν»
- Λαζαρίδης: Το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα επέλεξαν να πουν «όχι» στη στήριξη των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τον αφθώδη πυρετό
- Σοκ σε επίδειξη με φλόγες στην Κίνα: Χορεύτρια παραλίγο να καεί ζωντανή – BINTEO
- Άκης Σκέρτσος: Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα στον διεθνή δείκτη δημοκρατίας του περιοδικού Economist
- Υποκλοπές μέσω του Predator: Στις 11/12 η δευτεροβάθμια δίκη των τεσσάρων επιχειρηματιών
- e-ΕΦΚΑ: Καταβολή αναδρομικών προσμέτρησης χρόνου απασχόλησης μετά τη συνταξιοδότηση, σε πάνω από 1.000 συνταξιούχους
- Όπως με τον COVID; Πρόταση της Μελόνι στην ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η παρούσα κρίση
- Λίρα με το όνομα King Charles πουλήθηκε… 56 φορές πιο ακριβά λόγω «σπανιότατου» σφάλματος
- Οι 3 πανέμορφες γάτες που έχουν γίνει φαινόμενο! Χαμός όπου εμφανίζονται, vid
- Πώς να φορτώσετε σωστά και με ασφάλεια το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού









