• Αρχική
  • Άρθρα
  • Την κατασκευή επιπλέον εργοστασίων πυρηνικής ενέργειας ανακοίνωσαν οι Γάλλοι

Την κατασκευή επιπλέον εργοστασίων πυρηνικής ενέργειας ανακοίνωσαν οι Γάλλοι

Εδώ και επί σειρά ετών, οι Γάλλοι είχαν σταματήsει την κατασκευή σύγχρονων μονάδων παραγωγής ενέργειας με κύριο καύσιμο την πυρηνική αντίδραση που δημιουργείται  από έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, ήτοι, πυρηνικά εργοστάσια. 

Ο Γάλλος Πρόεδρος ανακοίνωσε επίσημα ότι η Γαλλία θα επανεκκινήσει το πρόγραμμα  κατασκευής νέων πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μία απόφαση η οποία έχει ληφθεί πρωτίστως για την αντιμετώπιση των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια επί μακρόν αλλά και λόγω του ότι είναι η πιο αποδοτική μορφή ενέργειας από πλευράς κόστους/απόδοσης. 

Η τωρινή ενεργειακή κρίση έδειξε ότι δε μπορεί το γαλλικό κράτος να μη χρησιμοποιεί την τεχνολογία που κατέχει προς όφελός του ή να μην τη χρησιμοποιεί. Και αυτό έχει και δεύτερη ανάγνωση καθώς οι Γάλλοι εξάγουν πυρηνική τεχνολογία με τη μορφή της πώλησης πυρηνικών αντιδραστήρων που περιλαμβάνει και την εγκατάστασή τους. Η ερργασία αυτή είναι ύψους πολλών δις ευρώ και άρα πηγή ξένου συναλλάγματος προς τη Γαλλία. Πρόσφατα και μάλιστα μετά τον εξοβελισμό της Γαλλίας από το πρόγραμμα υποβρυχίων της Αυστραλίας, οι Γάλλοι φέρονταν πρόθυμοι να πωλήσουν πυρηνική τεχνολογία στη Νότια Κορέα, κίνηση που είναι κόντρα στην πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή. 

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.