Σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι κατά την συνομιλία έγινε αναφορά στις διμερείς σχέσεις και στην βούληση ενίσχυσής τους, ενώ η Τζόρτζια Μελόνι προσκάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να επισκεφθεί την Ιταλία, επ’ ευκαιρία της διακυβερνητικής διάσκεψης των δυο χωρών, το πρώτο εξάμηνο του 2025.
Κατά την συνομιλία συζητήθηκε, επίσης, η κατάσταση στην Μέση Ανατολή. Η Μελόνι επανάλαβε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμύνεται και υπογράμμισε, παράλληλα, την ανάγκη να αυξηθεί η παροχή βοήθειας προς τον πληττόμενο άμαχο πληθυσμό. Προέκυψε, δε, κοινή βούληση να καταβληθούν προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και στον Λίβανο. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στάθηκε ιδιαίτερα στον βασικής σημασίας ρόλο της Unifil και στην ανάγκη να τύχει συνεχούς εγγύησης, η ασφάλεια της διεθνούς αυτής αποστολής.
Μελόνι και Ερντογάν, τέλος, «αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την κατάσταση των Σύρων προσφύγων στην περιοχή και με το πώς μπορεί να συνεχιστεί η παροχή στήριξης στις προσπάθειες της Ουκρανίας για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία στην Ξάνθη – 61χρονος σκότωσε 69χρονο κατά τη διάρκεια καυγά
- Επιστήμονες σχεδίασαν επίστρωση που εμποδίζει καφέ, γάλα και σούπες να κολλήσουν στις επιφάνειες, vid
- Ισραήλ: Aκούστηκαν εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ – Συναγερμός για πυραύλους από το Ιράν
- Ιρανικά ΜΜΕ: Επλήγη αστυνομικό τμήμα κοντά στην Τεχεράνη – Άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια
- Macun: Το πολύχρωμο γλυκό του δρόμου που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους εδώ και δεκαετίες, vid
- Ιράν: Χτυπήθηκε νοσοκομείο βόρεια της Τεχεράνης (Vid)
- Αποκλεισμένα στον Περσικό Κόλπο 60 πλοία γαλλικών συμφερόντων
- Χιλιάδες Γερμανοί σε αναμονή για επαναπατρισμό από τις χώρες του Κόλπου – Αδυνατεί το Βερολίνο
- Crepereia Tryphaena: Η ιστορία της Ρωμαίας νύφης, της οποίας η σαρκοφάγος εμφανίστηκε άθικτη στον Τίβερη
- Φιλοϊρανική ιρακινή οργάνωση επιτέθηκε εναντίον γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων σε Ιράκ – Ιορδανία









