O πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι δήλωσε σήμερα πως είχε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον ευχαρίστησε επειδή τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Ουκρανίας.
Η συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών έλαβε χώρα ημέρες αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε επιπλέον δασμούς 25% σε ινδικά προϊόντα προκειμένου να τιμωρήσει το Νέο Δελχί επειδή συνεχίζει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο.
«Είχα μια πολύ καλή και λεπτομερή συνομιλία με τον φίλο μου πρόεδρο Πούτιν. Τον ευχαρίστησα που μοιράστηκε μαζί μου τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία», ανέφερε ο Μόντι σε μία ανάρτηση στο Χ.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας έκανε γνωστό πως ο Μόντι προσκάλεσε τον Πούτιν στο Νέο Δελχί για την 23η Ετήσια Σύνοδο Ινδίας-Ρωσίας που θα διεξαχθεί αργότερα αυτόν τον χρόνο.
Οι δύο ηγέτες «επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή του να εμβαθύνουν περαιτέρω την Ειδική και Προνομιούχα Στρατηγική Συνεργασία μεταξύ της Ινδίας και της Ρωσίας», αναφέρει το υπουργείο σε μία ανακοίνωση.
Ο Μόντι είχε επίσης χθες μια τηλεφωνική επικοινωνία μετον πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, με τον οποίο συζήτησαν μια ευρεία γκάμα θεμάτων, μεταξύ αυτών τους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ.
Οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ της Ινδίας και των ΗΠΑ κατέρρευσαν έπειτα από πέντε γύρους διαπραγματεύσεων εξαιτίας, μεταξύ άλλων, των διαφωνιών σχετικά με τον τερματισμό της αγοράς ρωσικού πετρελαίου.
Κρεμλίνο: Πούτιν και Μόντι συζήτησαν την επίσκεψη Γουίτκοφ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι συζήτησαν την επίσκεψη που έκανε αυτήν την εβδομάδα ο απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, στη Μόσχα σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη σήμερα, ανακοίνωσε από την πλευρά του το Κρεμλίνο.
Συνομίλησαν επίσης για το εμπόριο, την οικονομική και επενδυτική συνεργασία, αναφέρεται.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-SPUTNIK POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτο! Πανεπιστήμιο στο Τενεσί θα διδάσκει αμερικανική ιστορία με… «Grand Theft Auto»
- Κελάρια και κουζίνα 2.200 ετών ανακαλύφθηκαν στην αρχαία ελληνική πόλη Σπάρτη της Μικράς Ασίας
- Ηράκλειο: Τρίχρονο αγοράκι παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ
- Νάουσα: Η Ελλάδα στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς κομπόστας ροδάκινου
- Η αντίδραση του Λευκού Οίκου στην πρόταση Πούτιν για την Νέα Συνθήκη
- Πρακτική άσκηση για νέους επιστήμονες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
- Τι θα είναι στο επίκεντρο της ομιλίας του Τραμπ στον ΟΗΕ
- Η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι ΗΠΑ στον Πούτιν
- Γερμανός πουλάει το «μαγικό» σκωτσέζικο κάστρο του 12ου αιώνα σε τιμή ευκαιρίας… Ο τραγικός λόγος της απόφασης
- Ο πρόεδρος της Συρίας επανέλαβε το αίτημά του η Ουάσιγκτον να άρει επισήμως τις κυρώσεις
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

συμβουλιο της επικρατείας

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΟΙΚΟΔΟΜΗ

ΕΜΠΟΡΙΟ

ΔΑΝΕΙΑ

ΔΥΠΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
