Τι θέλει να κάνει ο Ναβάλνι μετά την ανάρρωσή του

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times

Γερμανός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλούνται οι «New York Times», δήλωσε πως ο Αλεξέι Ναβάλνι έχει εκφράσει την επιθυμία του να επιστρέψει στη Ρωσία μετά την ανάρρωσή του.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσε ότι σκοπεύει να επιστρέψει στη Ρωσία μετά την ανάρρωσή του και να συνεχίσει τις προηγούμενες δραστηριότητές του, σύμφωνα με τους «New York Times», που επικαλούνται έναν υψηλόβαθμο Γερμανό αξιωματούχο ασφαλείας. 

Η κλινική Charite του Βερολίνου ανέφερε, τη Δευτέρα (14/09), ότι η κατάσταση του Ναβάλνι, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία, συνεχίζει να βελτιώνεται, καθώς είναι πλήρως αποσυνδεδεμένος από τον αναπνευστήρα και μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι.

Το δημοσίευμα, συγκεκριμένα, αναφέρει το εξής:

«Δεν πρόκειται να μεταναστεύσει στη Γερμανία. Θέλει να επιστρέψει σπίτι στη Ρωσία και θέλει να συνεχίσει τις δραστηριότητές του».

Σύμφωνα με την πηγή της εφημερίδας, ο Ναβάλνι «καταλαβαίνει πλήρως σε ποια κατάσταση βρίσκεται, κατανοεί πλήρως τι συνέβη και πού βρίσκεται».

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Ναβάλνι ασθένησε κατά τη διάρκεια πτήσης στη Ρωσία και ύστερα από επείγουσα προσγείωση στην πόλη Ομσκ της Σιβηρίας, διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο.

Για τις επόμενες 44 ώρες, οι γιατροί έδωσαν μάχη για τη ζωή του, καθώς διακομίστηκε σε κωματώδη κατάσταση και μπήκε σε τεχνητό αναπνευστήρα.

Αμέσως μετά, η εκπρόσωπός του, Κίρα Γιαρμούς, έσπευσε να ισχυριστεί ότι μπορεί να είχε δηλητηριαστεί, υποστηρίζοντας ότι μια ουσία θα μπορούσε να είχε αναμιχθεί στο τσάι του, το μόνο πράγμα που είχε καταναλώσει εκείνο το πρωί.

Ωστόσο, λίγο μετά, βίντεο από κλειστό κύκλωμα από το αεροδρόμιο φέρεται να δείχνει ότι ο Ναβάλνι πήρε ένα ποτήρι από τον βοηθό του, Ίλια Παχόμοβ.

Ως εκ τούτου, εκτιμάται πως όποιος ετοίμασε το τσάι, δεν θα μπορούσε να γνωρίζει για ποιον προοριζόταν τελικά.

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές στο νοσοκομείο του Ομσκ δήλωσαν ότι οι γιατροί εξέτασαν για δηλητηρίαση τον Ναβάλνι δίχως να εντοπίσουν το οτιδήποτε.


photo: video screenshot