Τι περιμένουν οι Ρώσοι τον Μάιο;;; «Ο Ζελένσκι είναι νευρικός γιατί ο χρόνος του τελειώνει»

Θα πάψουν να τον αναγνωρίζουν και επίσημα ως «νόμιμο ηγέτη» της Ουκρανίας;;; Και τότε τι θα γίνει;


Ο Ζελένσκι αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι οι συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν χωρίς η Ουκρανία να επιστρέψει στα σύνορά της του 1991 σε συνέντευξή του στο CBS News την Παρασκευή.

Νωρίτερα, το Κίεβο είχε επιμείνει ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να συζητηθούν έως ότου τα ρωσικά στρατεύματα εγκαταλείψουν το ουκρανικό έδαφος εντός των συνόρων που υπήρχαν την εποχή της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ.

Στη Μόσχα εκτιμούν πως ελέω της περαιτέρω έλλειψης της στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ, ο Ουκρανός «ηγέτης» έχει αρχίσει και χάνει πλήρως τον έλεγχο.


Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είπε στο Sputnik ότι ο Ζελένσκι μίλησε για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία επειδή είναι νευρικός για την προεδρική του θητεία που λήγει.

“Είναι νευρικός!! Έχει εκλογές. Ή…πάνε οι εκλογές;” έγραψε στο κανάλι της στο Telegram.

Οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία είχαν προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου 2024, αλλά η εκστρατεία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω στρατιωτικού νόμου και γενικής επιστράτευσης.

Ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» να διεξαχθούν εκλογές τώρα.


Την Παρασκευή, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία μπορεί να μην χρειαστεί να αναγνωρίσει τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως νόμιμο ηγέτη της Ουκρανίας μετά τη λήξη της προεδρικής του θητείας στις 21 Μαΐου.

Αυτή η δήλωση τυγχάνει πολλών ερμηνειών!!

Ενδεχομένως οι Ρώσοι να βρουν «νόμιμο» τρόπο να…βγάλουν από τη μέση τον Ουκρανό πρόεδρο πέρα από την παρέλευση αυτού του διαστήματος!! Όλα είναι πιθανά!


απεμπε-EPA-Reuters pool photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί