Τη μετακίνηση του μη απαραίτητου προσωπικού στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο ΟΗΕ

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αρχίσει να μετακινεί το μη απαραίτητο προσωπικό του στην Ουκρανία,

λόγω των φόβων για μεγάλη στρατιωτική κλιμάκωση στη χώρα μετά την αναγνώριση από τη Ρωσία των αυτονομιστικών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία.

«Είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε και να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας στην Ουκρανία, κυρίως στο ανατολικό τμήμα της χώρας», δήλωσε η Αλεσάντρα Βελούτσι, εκπρόσωπος του ΟΗΕ από τη Γενεύη. «Εξακολουθούμε να είμαστε πλήρως λειτουργικοί», πρόσθεσε.

Η ίδια εξήγησε ότι «λόγω της εξέλιξης της κατάστασης επί του πεδίου δώσαμε άδεια σε κάποια μέλη του μη απαραίτητου προσωπικού μας και των οικογενειών τους να μετεγκατασταθούν προσωρινά».

«Όμως παράλληλα λίγο περισσότερο προσωπικό φτάνει για να στηρίξει τις επιχειρήσεις μας στην Ουκρανία», επεσήμανε η Βελούτσι.

Την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατικών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ έχουν καταδικάσει ο ΟΗΕ και οι Δυτικοί.

Ο γενικός γραμματέας του οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι πρόκειται για «παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ουκρανίας».

Ο ΟΗΕ διαθέτει στην Ουκρανία 1.510 εργαζόμενους, εκ των οποίων 149 είναι αλλοδαποί, δήλωσε η Βελούτσι. Συνολικά περίπου 100 έχουν τη βάση τους στις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

(φωτο:unsplash)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί